Bundabotrány

Horváth vallomásai miatt lett öngyilkos Kutasi?

A rangado.hu újabb dokumentumot tett közzé a bundabotránnyal kapcsolatosan. Az ügy koronatanúja, H. Gábor saját, kézzel rajzolt bundatérképére a REAC néhai igazgatójának, Kutasi Róbertnek nevét is felírta.

A rajzból kiderül, a több élvonalbeli együttesben is megforduló, és saját bevallása szerint mindenütt bundázó H. Gábor szerint hogyan épült fel a 33 találkozót érintő csalássorozatot irányító ­szer­vezet.

A "bundatérképen" Horváth a tavaly márciusban öngyilkosságot elkövetett Kutasi nevét is feltüntette, amelyet 2011. november 11-i gyanúsítotti meghallgatásán készített. Ezen a rajzon több olyan ember nevét is említi, aki a magyar labdarúgás meghatározó alakja (volt), és nevük eddig nem vetődött fel a csalássorozattal kapcsolatban. Kutasi Róbertet a REAC korábbi játékosa, Koltai Tamás „alárendeltjeként” tünteti fel Horváth Gábor (Koltai nem azonos a Győri ETO és a válogatott jelenlegi játékosával).

Koltairól a gyanúsítotti meghallgatásán Horváth azt mondta, hogy orosz kapcsolatokkal rendelkezik, és kifejezetten fél tőle. A felrajzolt „bundatérképen” a Kenesei Zoltán, Lázár Mátyás párossal, és Kugyela Zsolt menedzserrel egy szintre helyezte. „Koltai Tamásról azt tudom, hogy orosz maffiakapcsolatokkal rendelkezik. Tőle kifejezetten félek” – áll a vallomásában.

Természetesen nem állítjuk, hogy a rajz fedi a valóságot, és nem tudni, miért szerepel rajta például a korábbi válogatott Végh Zoltán vagy Tomiszlav Szivics neve.

"H. Gábor valóban felrajzolt egy szervezeti ábrát, amely kiegészítéséül szolgált a korábbi vallomásának, illetve a nyomozás addigi adatainak – mondta a Borsnak Nagy Andrea, a főügyészség helyettes szóvivője. – Koltai Tamás nevű személyt tanúként és gyanúsítottként sem hallgattunk ki. Hogy miért nem, azt nem árulhatom el..."

Forras: rangado.hu