Férfi kézilabda

Ancsin, Vadkerti és Zubai is marad Szegeden

Három magyar válogatott játékosával is szerződést hosszabbított a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata.

"Vadkerti Attilával, Zubai Szabolccsal és Ancsin Gáborral sikerült megállapodnunk, mindhárom kézilabdás marad a Pick Szeged tagja. Zubaival 3+2, Vadkertivel hároméves, Ancsinnal 2+1 éves megállapodást írtunk alá.  A keret kialakítása jelenleg is zajlik. Juan Carlos Pastor edzővel, aki a következő idénytől lesz a mesterünk, kapcsolatban állunk, az ő külön kérése volt, hogy az említett három játékost mindenképpen tartsuk meg, mert ragaszkodott hozzájuk. Egyelőre újabb megállapodást még nem kötöttünk, keressük azokat a kézilabdásokat, akik erősítései lehetnek a patinás klubunknak" - nyilatkozta a pickhandball.hu-nak Mezei Richárd, a Pick Kézilabda Zrt. vezérigazgatója.

Ancsin Gábor a Pick Szeged-Barcelona mérkőzésen a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában 2012-ben.

Vadkerti Attila 2000-ben mutatkozott be a csapatban, profi pályafutása alatt csak a Pickben szerepelt, 2011 óta a csapat kapitánya.

"Örülök, hogy sikerült hosszabbítanom, a vezetőkkel korrekt megállapodást kötöttem, így nagy valószínűséggel a Pick Szeged együtteséből megyek 'nyugdíjba'." - nyilatkozta a balszélső.

Zubai Szabolcs 2009 januárjában igazolt a Tisza-partra, immár ötödik idényét tölti a csapatnál.

"A jövőm is fontos, ezért döntöttem a Pick Szeged mellett. Remekül érzem magam a városban, remek a csapat, és remek körülmények között dolgozhatunk. A mai világban fontos a biztonság, itt, Szegeden pedig ebben a légkörben sportolhatunk" - mondta a klubhonlapnak a beállós.

Ancsin Gábor a második idényét tölti a Pick Szeged együttesében. A 202 centiméter magas jobbátlövő 2011 nyarán igazolt Németországból a kétszeres magyar bajnokhoz.

"Úgy gondolom, hogy két éve jó döntést hoztam a fejlődésem szempontjából, hogy Szegedre igazoltam, és most is jó döntést hoztam, hogy meghosszabbítottam a megállapodást. Nagy dolog hétről hétre a Pick Szegedben szerepelni, ilyen csodás közönség előtt pályára lépni" - nyilatkozta a 22 éves jobbátlövő.