Atlétika

Tuti, hogy nem indulok 400-on a riói olimpián - Usain Bolt

  • VNA

Nem tervezi az olimpiai indulást 400 méteren a jamaicai sprinter, Usian Bolt, igaz a riói játékokról így is aranyérmet akar.

Az utóbbi években többször is felvetődött már Usain Bolt kapcsán, hogy eddigi versenyszámai mellett az atlétika más területein is nagyot alkothatna. Időnként - a korábbi atléta sztárok, Jesse Owens és Carl Lewis mintájára - a távolugrás vetődött fel lehetséges újabb számként, de a 400 méteren történő indulás híre is stabilan tartotta magát. Utóbbi vonatkozásában voltak ugyan már reményt sugárzó nyilatkozatai a hatszoros olimpiai bajnoknak, most azonban tiszta vizet akar önteni a pohárba és kategorikusan kijelentette, hogy a riói olimpián semmiképpen sem indul az egykörös távon.

A jamaicai sprinter a 2008-as pekingi olimpián elért világcsúcsaival tűnt fel igazán - Fotó: AFP

"Tudom, hogy sokan szeretnének engem látni ezen a távon, de számomra ez már nem téma. A kemény felkészülési munka mindig is kifizetődő volt nekem, és természetesen a 2016-os riói olimpián is ott akarok lenni. Ha pedig ott vagyok, akkor aranyérmet akarok hazahozni, ami persze tudom, hogy nem lesz könnyű" - nyilatkozta a világklasszis jamaicai sprinter, akit hétfőn a Rio de Janeiróban rendezett Laureus Sport Akadémia gálán a tavalyi év legjobb férfi sportolójának is megválasztottak.