NFL

Tony Gonzalez a folytatás mellett döntött

  • MD

Hiába mondta 95%-osra a 2012-es szezon utáni visszavonulását Tony Gonzalez, az Atlanta Falcons tight endje, kedden mégis bejelentette, hogy 2013-ban is számíthat rá a Falcons.

Tony Gonzalez 16 éves pályafutása során sok mindenben részesült, de egy valamit csak most januárban könyvelhetett el: élete első playoff-győzelmét, amit az Atlanta Falconsszal a Seattle Seahawks felett aratott. Gonzalez a szezon során többször is hangoztatta, hogy 95% az esély arra, hogy visszavonuljon az idény végeztével, de élete egyik legjobb teljesítménye után mégis meggondolta magát a tight end.

Tony Gonzalez (piros mezben) szemei előtt már a jövő évi Super Bowl-győzelem lebeg

Gonzalez 2012-ben 93 labdát kapott el 930 yardért és nyolc touchdownért, amivel a legeredményesebb szezonját zárta négy éve tartó atlantai korszakában. A playoffban két meccsen két touchdownt írhattak a nevéhez, de a Seattle ellen volt egy kulcsfontosságú elkapása is az utolsó pillanatokban, amivel a Falcons mezőnygól távolságon belülre került, és végül azzal a mezőnygóllal nyerték meg a mérkőzést.

Gonzalez úgy érzi, hogy magában és a Falconsban is van elég erő ahhoz, hogy jövőre már a Super Bowlban is megküzdhessenek a bajnoki címért. A tight end kedden írta meg twitter oldalán, hogy családjával való hosszas beszélgetés után úgy döntött, hogy visszatér még egy évre a Falconshoz. Matt Ryan, a csapat irányítója rögtön üdvözölte csapattársa bejelentését, majd Mike Smith vezetőedző is megszólalt a fejleményekről kapcsolatban.

"Nagyon örülünk, hogy Tony úgy döntött, hogy még egy szezonra visszatér hozzánk. Kulcsfigura volt az elmúlt négy év sikereiben, és nagyszerű lehetőség, hogy egy ötödik idény erejére is edzhetem őt. Tony az egyik legkeményebben dolgozó játékos, akihez valaha is szerencsém volt, és jó lesz az ő tapasztalatait és vezéregyéniségét ismét az öltözőben tudni."

A 37 éves Gonzalez 17. idényére készül majd 2013-ban a Falconsszal. Az első 12 idényt a Kansas City Chiefsben húzta le, majd a Falconshoz igazolását követően a csapata minden évben részt vett a rájátszásban. Gonzalez új kontraktusának részleteit a kései órákban fogja bejelenteni a Falcons, de mint arról korábban is írtunk, 7 millió dollár körüli fizetéssel számolhat a veterán játékos, és még az edzőtáborban, valamint az előszezon meccseken sem kell majd részt vennie.