NFL

Szétszedik a bajnokot, Dannell Ellerbe a Dolphinsban folytatja

  • MD

A hétvégén még reménykeltően nyilatkozott Dannell Ellerbe a Baltimore-i maradásával kapcsolatban, de a szabadügynök-piac első napján mégis székhelyet váltott, és ötéves szerződést írt alá a Miami Dolphinsszal 35 millió dollár értékben.

"Mindig van esély (a hosszabbításra), és reménykedem, hogy így is fog történni. A Ravens egy tökéletes csapat számomra" - nyilatkozta Dannell Ellerbe, a Baltimore Ravens Super Bowl-nyertes belső linebackere a múlt héten, aminek hallatán a szurkolók joggal kezdhettek el bizakodni Ellerbe maradását illetően.

Feleslegesen.

Dannell Ellerbe alig másfél hónapja még Super Bowl-győzelmet ünnepelhetett, most pedig vaskos fizetésemelést a Miamitól

Ellerbe nem sokáig maradt kint a szabadügynök-piacon, de nem is a bajnok tüntette el a keselyűk szemei elől, hanem a Miami Dolphins, akik öt évre szóló 35 millió dolláros szerződéssel kínálták meg, amire nem is tudott nemet mondani a játékos. A Ravens is tárgyalt a játékossal, de a szorult pénzügyi helyzetük miatt nem tudtak versenyre kelni a rengeteg szabad hellyel bíró Miamival.

Ellerbe pályafutása egyik legjobb idényét tudhatja maga mögött. 89 szerelést és 4.5 sacket mutatott be az elmúlt szezonban, a Super Bowlon pedig kilenc tackle-jével a csapat hátsó alakzatának legjobbja volt. A Baltimore igazán nagy gondba kerülhet, hiszen Ray Lewis visszavonult, és Ellerbén kívül a secondary másik nagy alakja, Ed Reed is szabadügynök.

A Miaminak ez már a második nagy húzása a mai napon, korábban már megállapodtak Mike Wallace-szal, a Pittsburgh Steelers korábbi elkapójával. Időközben  a saját embereiről sem feledkezett meg a floridai együttes, és Chris Clemonsszal, safety-jével is hosszabbított egy évre. Clemons a tavalyi évben 98 tackle-t és két interceptiont jegyzett.