Bundabotrány

Détári ügyvédje másként értelmezi Horváth vallomását

Détári Lajos ügyvédje felszólította a rangadó.hu-t, hogy tüntessék el egyik cikküket, amelyben Horváth Gábornak a bundaügyben tett vallomását ismertették.

Bunda

Détári ügyvédje szerint a szöveget nyelvtanilag másként is lehet értelmezni, mint ahogy a rangado.hu tette, ezért hivatalos levelet küldött a sportportálnak, amely helyreigazítási közleményben reagált:

"2013. február 18. napján megjelent, „Lipcseire és Détárira is vallott a koronatanú” című írásunk címében, és magában a cikkben hivatalos iratokra hivatkozva valótlanul azt híreszteltük Détári Lajossal kapcsolatosan, hogy egy Horváth Gábor nevű személy azt állította, miszerint Détári Lajos a 2008. november 9. Siófok–ZTE (1-4) mérkőzésből „hasznot húzott”, és hogy Détári Lajos, mint a Siófok akkori edzője egy Kenesei Zoltán nevű személytől tudomást szerzett arról, hogy valakik manipulálni kívánják a mérkőzést, és hogy kik lehetnek szerinte ezek a személyek, így kiket hagyjon ki, hogyha nem akar veszíteni, és Détári Lajos ezen információ birtokában megfogadta a mérkőzést és a bundázókat pedig bennhagyta a csapatban. Ezzel ellentétben a valóság az, hogy Horváth Gábor nevű személy Détári Lajossal kapcsolatban semmilyen terhelő vallomást nem tett a 2008. november 9-i Siófok–ZTE mérkőzéssel kapcsolatban."