Bajnokok Ligája

Ambrosini reméli, hogy a párharc értékes tanulságokkal szolgál a Milan számára

Miután az AC Milan 2-0-ra győzött hazai pályán a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán, a rivális FC Barcelona a visszavágón négy gólt szerezve megfordította a párharcot és továbbjutott. A kedd esti találkozó után Massimo Ambrosini, a milánóiak középpályása elmondta, az első percekben kapott gól alapjában határozta meg az összecsapás forgatókönyvét.

"Ezen a mérkőzésen nem tudtuk teljesíteni a feladatunkat" - nyilatkozva az olaszok csapatkapitánya. "Arra törekedtünk, hogy ne kapjunk gólt a találkozó elején, erre éppen ez történt. Abban bízunk, hogy ez a párharc értékes tanulságokkal szolgál számunkra a jövőre nézve, mert a következő évben szeretnénk újra a Bajnokok Ligájában szerepelni. Mostantól az olasz bajnokságra és a hazai feladatokra kell koncentrálnunk."

Itt Ambrosini ugrott a legmagasabbra, ám a Barcelona túlszárnyalta a Milant - Fotó: AFP

"Szerencsénk volt, hogy már az első percekben bevettük a Milan kapuját" - értékelt Gerard Piqué. "A hangulat fantasztikus volt, a szurkolók érezték, hogy szükségünk van rájuk, mi pedig értünk futballoztunk jól. A kezdetektől jobbak voltunk ellenfelünknél, ráadásul gólokat is sikerült szereznünk a továbbjutás kiharcolásához."

"Nagyon fontos győzelem volt ez számunkra" - mondta a negyedik Barcelona-találatot jegyző Jordi Alba. "Támadásban és védekezésben is jól teljesítettünk. Pontosan tudtuk, mit kell játszanunk ahhoz, hogy ledolgozzuk hátrányunkat. Hasonló intenzitással készülünk a következő feladatokra, a negyeddöntőre."

 

 

[1382396] 2013-03-12 20:45:00 Barcelona - AC Milanx;