Női foci

Teljesítette a kitűzött a célt a női válogatott

A Wales ellen elért 1-1-es döntetlennel a magyar női labdarúgó-válogatott a második helyen végzett csoportjában az Algarve Kupán.

A magyar válogatott a Mexikótól elszenvedett 1-0-ás vereség, és a portugálok 2-0-ás legyőzése után Wales ellen zárta a csoportküzdelmeket. A körbeverések miatt csapatunknak az egy pont is elég volt a második hely megszerzéséhez, vereség esetén azonban a csoport utolsó helyén is végezhettünk volna. Nehezítette Vágó Attila csapatának dolgát, hogy Jakabfi Zsanett - az eredeti terveknek megfelelően - hazautazott a tornáról, így az egyik legfontosabb játékosát veszítette el a gárda.

A magyar válogatott a Szőcs Réka - Szeitl Szilvia (Tóth I Alexandra, 88.), Tálosi Szabina, Vesszős Mercédesz (Sipos Lilla, 46.), Demeter Réka (Tóth II Alexandra, 14.) - Szarvas Alexandra (Pádár Anita, 46.), Smuczer Angéla (Szabó Boglárka, 63.), Gaál Tímea, Kaján Zsanett (Szuh Erika, 63.) - Csiszár Henrietta, Vágó Fanni összeállításban szerepelt a mérkőzésen - számolt be az mlsz.hu.

Az első félidőben a walesiek kezdtek jobban, és már a 4. percben megszerezték a vezetést. A folytatásban sem találta a ritmust a magyar csapat, sok volt a pontatlanság a pályán, igazán nagy helyzetek nem alakultak ki a walesi kapu előtt. A szünetben két cserét is elhatározott Vágó Attila, változtattunk a taktikánkon, és ez meg is hozta az eredményét. Átvettük az irányítást, helyzetek sorát dolgoztuk ki, kapufát is lőttünk, a 76. percben pedig sikerült megszerezni az egyenlítő találatot: Tálosi Szabina szabadrúgása után Csiszár Henrietta fejelt a hálóba. A győztes gólra már nem jutott idő, maradt az 1-1, ami a csoport második helyét jelentette együttesünk számára.

"Az első félidőben ijedten, bátortalanul, megilletődve játszottunk, rá sem ismertem a csapatra az első meccsek bátor játéka után - értékelt a mérkőzés után Vágó Attila. - A szünetben taktikát változtattunk, és a fordulás után mint ha kicserélték volna a csapatot, innentől már rólunk szólt a találkozó. Nagy csata volt a mai, ha az első félidőt nem rontjuk el, nyerhettünk volna, ha a helyzetek számát vesszük alapul, győzelmet szalasztottunk el. Ugyanakkor a döntetlennel is elégedettek vagyunk, mert sikerült megszereznünk a csoport második helyét, és a világ élvonalához tartozó riválissal játszunk a 9-10. helyért."