NB I szubjektív

Fradi-fieszta - a cserék árnyékában

  • Göbölyös János

A hétvégén folytatódott az OTP Bank Liga. Összeállításunkban a tizenkilencedik forduló mérkőzéseire tekintünk vissza, statisztikákkal, nyilatkozatokkal, értékelésekkel.

Az Albert Stadiont ünnepi díszbe öltöztették a fradisták

Az égiek is a Fradit segítették. Az esőnek csak a lába lógott, s bár a vége felé eleredt, az örömtüzet nem tudta eloltani. Szó sincs persze arról, hogy a vasárnap délutáni, show elemekkel tarkított 212. derbit érdemtelenül nyerte meg a Ferencváros. Ha leltárba vesszük a helyzeteket, a lövéseket, a labdabirtoklást, a passzokat, a szögleteket, de bármit, amivel mérni lehet egy csapat teljesítményét, a zöldek minden mutatóban verték a lilákat. A futball azonban szerencsére nem olyan sportág, amelyben a végeredmény a statisztikai adatok összevetése után alakul ki, van ennél egy sokkal egyszerűbb viszonyítási alap - a gól. Aki többet szerez, az nyer. Utána már senkit nem érdekelnek a részletek (bár tanulni, tervezni, felkészülni lehet belőlük), a szurkolókat pláne nem,
számukra egy a lényeg - a győzelem. Ki gondol ma már arra, hogy az a bizonyos három pontot érő Csukics-bomba gyújtózsinórja az újpestiek kezében volt, ők hozták működésbe a szerkezetet, ami aztán akkorát robbant, hogy talán még a Nagyvárad téri felüljáró is beleremegett?

A forgatókönyv egyébként kísértetiesen hasonlított az augusztusi, Megyeri úti meccsre, ott is hazai vezetés után lett egyenlő az állás, majd szintén a hosszabbítás percei, az utolsó pillanatok hozták a drámát. Akkor is egy durva védelmi hiba okozta a vendégek vesztét, most is egy ilyenből alakult ki lövőhelyzet, amit a szerb középpályás kegyetlenül kihasznált. S bár nem elegáns egyetlen játékos nyakába varrni vereséget, a kulcsmomentum Alessandro Iandoli mozdulata volt, a balbekk középre fejelt labdája felszabadításnak pocsék, ajándéknak gyönyörű volt. A lilák svájci-olasz állampolgárságú védője amúgy nem tartozik a tucatlégiósok közé, képzett, jó futballista, nem véletlenül merült fel a neve télen a Standard Liege-nél. Most hibázott, pedig akár főszereplő is lehetett volna, ha Marc Lelievre az első félidőben bátrabban ráengedi őt az alkalmi jobbhátvédet játszó Somáliára, mint ahogyan ezt később meg is tette, ebből az akcióból egyenlített az Újpest.

A derbi statisztikája
FERENCVÁROS   ÚJPEST
27:12 Labdabirtoklás 18:07
60% Labdabirtoklás(%) 40%
18 Lövés 8
3 Kapura lövés 3
10 Szöglet 6
11 Szabálytalanság 15
0 Les 5
0 Sárga lap 2
0 Piros lap 0
299 Pontos passz 254
76% Pontos passz(%) 74%
117 Megnyert párharc 90
57% Megnyert párharc(%) 43%

Forrás: mlsz.hu/Instat Football

Lelievre talpra állította az Újpestet, de spórolt a cserékkelApropó, Lelievre...Az ő szerepe legalább annyira fontos volt ezen a meccsen, mint a csapaté. A kettő persze szorosan összefügg, ezúttal azonban a szokottnál is erősebb volt a kölcsönhatás. Az előzmények, a paksi hatos, majd az abból fakadó edzőváltás ha nem is különleges, de más felkészítést igényelt, a tizenegy játékost néhány nap alatt kellett csapattá formálni, amihez a futballszakmai tudáson túl kitűnő pszichológiai érzék is kell. Bármily furcsán hangzik, de a belgának kissé megkönnyítette a dolgát, hogy az örök rivális Fradi várt az Újpestre, ez a párosítás ugyanis egyik oldalon sem igényel motivációs tréninget. Fejben tehát talpra álltak a lilák, bírták a nyomást, a kihagyott hazai ziccerek, majd Somália ,,kalandor-gólja" sem bénította meg őket, sőt, a szünet után Kabát találatát Vasziljevics szó szerint megfejelhette volna egy újabbal. Amikor aztán úgy a hetvenedik perc táján kezdett helyreállni az Üllői úti házirend, azaz a Ferencváros ismét átvette az irányítást, egyértelművé vált, hogy Lelievre-nek lépnie kell. Ekkor jött a Moraes-Lázár csere, ami legalább annyira indokolt volt, mint amilyen későn történt. Már persze ha az Újpest mindenáron nyerni akart, ha viszont jó volt neki az iksz (az összkép alapján mindenképpen), akkor valahogy nem áll össze a kép. Nem, mert a mérkőzést követő sajtótájékoztatón maga az edző jelentette ki, hogy ,,1-1-nél úgy éreztem, ha így marad az eredmény, akkor azzal a mostani helyzetünkben elégedettek lehetünk". Ha ez valóban így volt, akkor kissé érthetetlen, hogy Lelievre miért nem cserélt többet, hiszen két változtatásra (akár a hosszabbításban időhúzás jelleggel) volt még lehetősége. A hivatalos jegyzőkönyv szerint a 94. percben, miközben a ferencvárosiak a gólöröm után felálltak a középkezdéshez, Remili beállt ugyan Simon helyett, gyakorlatilag azonban nem történt meg a csere, a játékvezető ugyanis lefújta a meccset. Talán nem tűnik utólagos okoskodásnak, de ha az újpesti kispad nem csak izgul, hanem taktikázik is, megvan az egy pont.

Moniz kockáztatott, bejött nekiRicardo Moniz ebből a szempontból magasan verte kollégáját, a már említett Somália védősorba állítása kockázatos volt, de bejött, Klein beküldésével és egy kis átszervezéssel megerősítette a hátsó alakzatot, ezzel egyidejűleg hatékonyabbá tette a támadójátékot, de ugyanígy remek érzékkel és jó időben nyúlt Leonardóhoz. Hakola jegelése tűnt először későinek (ha már mindenáron cserélni akart a holland), ám a történtek tükrében ez a kivárás is tökéletes, vagy inkább szerencsés döntés volt, hiszen éppen a nyerőembert, Csukicsot akarta lehozni. Mindent összevetve, több apró, ám végül kulcsmomentum kellett ahhoz, hogy a 39 évvel ezelőtt felépített, most lebontásra váró Albert Stadion utolsó derbije fiesztával záruljon. A meccs hangulata, olykor a színvonala, a gólok, méltó lezárása volt az elmúlt négy évtizednek. Az égiekkel meg nem kell foglalkozni, az új arénában amúgy is fedett lesz a lelátó...

OTP Bank Liga 2012-2013
A 19. forduló eredményei
MVM PAKS-BUDAPEST HONVÉD 0-3 (0-3)
Paks, 1500 néző. Vezette: Iványi Zoltán (Kelemen Attila, Varga Gábor)
Paks: Németh G. – Sifter (Heffler T., 46.), Éger, Fiola, Szabó J. – Könyves (Vayer, 56.), Bartha, Báló (Kovács G, 46.), Eppel, Lázok - Tököli. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics. Cserepad: Csernyánszki, Juhász D., Kovács G., Hahn, Heffler N., Heffler T., Vayer.
Honvéd: Kemenes – Ikenne-King, Lovrics, Ignjatovics, Alcibiade – Zsivanovics, Diarra (Nagy G., 58.), Vécsei, Hidi, Lanzafame - Diaby (Nagy G., 65.), Vernes (Martínez, 76.). Vezetőedző: Marco Rossi. Cserepad: Czuczi, Pascariu, Ivancsics, Nagy G., Tchami, Holender, Martínez.
Gólszerző: Vécsei (4., 12.), Vernes (35.)
Sárga lap: Bartha (22.), Lázok (60.), Fiola (74.), ill. Zsivanovics (66.), Lanzafame (68.), Vécsei (73.), Ikenne-King (87.)
 
KAPOSVÁRI RÁKÓCZI-KECSKEMÉTI TE-PHOENIX MECANO 2-3 (1-1)
Kaposvár, 2500 néző. Vezette: Kassai Viktor (Erős Gábor, Ring György)
Kaposvár: Hajdúch – Kovács O., Bank, Hegedűs D., Pavlovics (Okuka, 57.) - Pedro, Safarics, Horváth T., Balázs B. – Oláh (Waltner, 69.), Haruna (Vrucina, 57.).  Vezetőedző: Prukner László. Cserepad: Csampar, Jánvári, Okuka, Zámbó, Bőle, Vrucina, Waltner.
KTE: Antal – Mogyorósi, Varga R., Vaskó, Forró – Patvaros (Pekár, 17.), Szavics, Vukaszovics, Mohl - Burgos (Joszeliani, 77.), Rajczi (Yannick, 67.).  Vezetőedző: Horváth Ferenc. Cserepad: Borszéki, Bertus, Diaz, Joszeliani, Pekár, Salami, Yannick.
Gólszerző: Oláh (14.), Waltner (81., 11-esből), ill. Mohl (19.), Pekár (48.), Burgos (70.)
Sárga lap: Pedro (42.), Vrucina (78.), ill. Vukaszovics (80.), Varga R. (90.), Pekár (92.)
 
DIÓSGYŐRI VTK-SZOMBATHELYI HALADÁS 1-1 (1-1)
Diósgyőr, 4597 néző. Vezette: Andó-Szabó Sándor  (Viszokai László, L. Tóth Lajos)
DVTK: Ribánszki – Vági, Gohér, Vadász, Kádár – Gosztonyi (Fernando, 75.), Takács (Abdouraman, 69.), Elek Á., Luque - Tisza, Rudolf (Bacsa, 58.). Szakmai igazgató: Szentes Lázár. Cserepad: Tajti, Abdouraman, Nagy T., Fernando, Timkó, Bacsa, Icsó.
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Devecseri, Tóth P. (Búrány, 64.) – Kalász (Németh M., 76.), Szakály A. (Ugrai, 64.), Nagy I G., Fehér Z., Halmosi - Radó. Vezetőedző: Artner Tamás. Cserepad: Mursits, Farkas M., Búrány, Jagodics, Németh M., Andorka, Ugrai.
Gólszerző: Luque (22.), ill. Halmosi (12., 11-esből)
Sárga lap: Ribánszki (11.), Gosztonyi (61.), Abdouraman (88.), ill. Devecseri (22.), Fehér Z. (34.), Tóth P. (49.), Kalász (63.), Halmosi (77.)
 
MTK BUDAPEST-LOMBARD PÁPA 2-0 (0-0)
Hidegkuti Stadion, 800 néző. Vezette: Berger József (Medovarszki János, Bozó Zoltán)
MTK: Hegedűs – Wolfe, Vukmir, Kelemen, Hidvégi – Zsidai, Kanta J., Vadnai (Pölöskei Zs., 46.) –  Vass (Bese, 46.), Tischler (Balajti, 81.), Ladányi. Vezetőedző: Garami József. Cserepad: Groppioni, Kálnoki Kis, Nagy T., Pölöskei Zs., Balajti, Bese, Rácz.
Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Dlusztus, Orozco,  Présinger – Quintero (Szolga, 72.), Tajthy (Szabó O., 58.), Tóth B. (Maróti, 63.) - Arszics (Griffiths, 70.), Marics, Lagator. Vezetőedző: Zsivóczky Gyula. Cserepad: Markek, Rodenbücher, Szabó O., Maróti, Németh M., Beliczky, Griffiths.
Gólszerző: Wolfe (52.), Hidvégi (83.)
Sárga lap: Dlusztus (64.), Tóth G. (77.), Nagy I G. (66.),  ill. Pál Sz. (40.), Windecker (41.), Tímár (74.), Kecskés (86.)
 
EGRI FC-VIDEOTON FC 0-4 (0-2)
Vác, 400 néző. Vezette: Szilasi Szabolcs (Takács Gábor, Aradi József)
Eger: Sztankó - Balog Zs., Rakovics, Mecsinovics, Vidovics - Pavicsevics, Albert (Dobrics, 61.), Koós, Farkas Á. (Lasimant, 40.) - Németh N., Palásthy N. (Horváth Z., 61.). Vezetőedző: Mészáros Ferenc. Cserepad: Brljak, Koné, Vidovics, Katona A., Lasimant, Zvara, Palásthy N.
Videoton: M. Bozsovics – Brachi, Szekeres, Caneira, H. Sánchez – Paraiba, Gomes (U. Nikolics, 77.), Kovács I. (Torghelle, 75.), Mitrovics, Alvarez (Gyurcsó, 46.) – Nikolics N. Vezetőedző: José Gomes. Cserepad: Tujvel, Juhász, Stopira, Gyurcsó, Szolnoki, Torghelle, U. Nikolics.
Gólszerző: Szekeres (11., 54.), Brachi (17.), Kovács I. (60.)
Sárga lap: Rakovics (16.), Pavicsevics (51.), Dobrics (63.)
 
GYŐRI ETO-FGSZ SIÓFOK 2-1 (1-0)
ETO Park, 4000 néző. Vezette: Radványi Ádám (Kispál Róbert, Szalai Dániel)
Győr: Sztevanovics – Svec, Had, Lipták, Völgyi – Varga R., Pátkai, Kamber,  Kink (Kvilitaia, 83.)  - Strestík (Dudás, 70.), Trajkovics, Varga R.  Vezetőedző: Pintér Attila. Cserepad: Molnár P., Djordjevics, Dudás, Nicorec, Pilibaitis, Kvilitaia, Tokody.
Siófok: Kurucz – Fehér Zs., Deák, Tímár, Fejes, Windecker – Pál Sz., Kecskés, Melczer V., Nagy T. (Fodor M., 85.) - Máté J. (Mokánszki, 67.). Vezetőedző: Horváth Károly. Cserepad: Heinrich, Fodor, Kiss Z., Kiss M., Menyhárt, Horváth B., Mokánszki.
Gólszerző: Trajkovics (39., 61.), ill. Máté J. (65.)
Sárga lap: Trajkovics (17.), Had (53.), ill. Pál Sz. (16.), Fejes (81.)
Piros lap: Fejes (84., második sárga lap)
 
FERENCVÁROS-ÚJPEST FC 2-1 (1-0)
Albert Stadion, 16000 néző. Vezette: Solymosi Péter (Tóth II Vencel, Szpisják Zsolt)
FTC: Jova – Somália, Besics, Gyömbér, Sváb – Jenner, Aborah (Klein, 60.), Csukics (Hakola, 94.), Józsi, Martinus (Leonardo, 78.) - Böde. Vezetőedző: Ricardo Moniz. Cserepad: Ranilovics, Bönig, Fell, Klein, Hakola, Leonardo, Perics.
Újpest: Balajcza – Vermes, Szélesi, Mihajlovics, Iandoli – Simon K. (Remili, 94.), Balogh B., Vasziljevics, Christ – Kabát, Moraes (Lázár B., 75.). Megbízott edző: Marc Leliévre. Cserepad: Horváth T., Litauszki, Pollák, Eninful, Remili, Sztaniszavljevics, Lázár B.
Gólszerző: Somália (41.), Csukics (93.), ill. Kabát (51.)
Sárga lap: Christ (45.), Kabát (47.)
 
DEBRECENI VSC-TEVA-PÉCSI MFC-MATIAS 4-1 (1-1)
Debrecen, 2000 néző. Vezette: Németh Ádám (dr. Varga Zsolt, Márkus Tamás)
DVSC: Verpecz – Nagy Z., Simac, Mészáros N., Korhut (Czvitkovics, 78.) – Bódi, Ramos, Szakály P. – Szécsi (Dombi, 59.), Pölöskey P., Kulcsár T. (Sidibe, 46.). Vezetőedző: Kondás Elemér. Cserepad: Polekszics, Máté P., Sl. Bouadla, Czzvitkovics, Dombi, Spitzmüller, Sidibe.
PMFC: Dibusz – Lázár P., Balogh B., Krejci, Zeljkovics - Nagy O., Akassou (Uzoma, 57.), Wittrédi (Simon A., 60.), Horváth A., Gaál - Grumics.  Vezetőedző: Lőrincz Emil. Cserepad: Sánta, Uzoma, Márkvárt, Simon A., Koller, Szatmári L.
Gólszerző: Pölöskey P. (31.), Sidibe (64., 89.), Szakály P. (83., 11-esből), ill. Grumics (14.)
Sárga lap: Korhut (70.), Ramos (80.), ill. Zeljkovics (23.), Akassou (47.), Lázár P. (58.),
Piros lap: Lázár P. (76., második sárga lap), Horváth A. (82.)
MESTERI MONDATOK
A 19. forduló után
A szakmai értékelésekbe olykor becsúsznak meglepő, elgondolkodtató, megmosolyogtató kijelentések is, ezekből szemezgettünk.
Tomiszlav Szivics (Paks): ,,Ez is ugyanaz a paksi csapat volt, amelyik a múlt héten nyert. Egy hét alatt nem felejtettünk el focizni, de egy pofont kaptunk azért, ahogyan az első félórában a meccshez álltunk."
Marco Rossi (Honvéd): ,,Nem is értem, hogyan lehet 46 órával egy kupameccs után bajnokit játszani, szerintem ez csak itt fordulhat elő."
Prukner László (Kaposvár): ,,Amibe a Kecskemét belerúgott, az gól lett."
Mészáros Ferenc (Eger): ,,Megpróbáltuk a lehetetlent, ma ennyire tellett."
Szentes Lázár (Diósgyőr): ,,Rudolf Gergely egyelőre az építkezés fázisában van – finoman fogalmazva."
José Gomes (Videoton): ,,Miután sokan kérdeztek Juhász Rolandról, így megragadnám az alkalmat, hogy elmondjam, Roli kitűnő formában és nagyszerű fizikai állapotban van, ha tehát a szövetségi kapitánynak szüksége van egy kitűnő belső védőre, nyugodt szívvel számíthat Rolandra."
Ricardo Moniz (Ferencváros): ,,A hangulatról szeretném elmondani, hogy ilyet én még nem tapasztaltam, azt a hálát, amit a közönség kifejezett felénk, a játékosok hosszú ideig nem felejtik majd el, ez egy álomforgatókönyv volt."
Marc Leliévre (Újpest): ,,A focimeccs nem 90 percig tart, nem 92 perc 50 másodpercig, hanem amíg le nem fújják - ez ma is kiderült..."
Forrás: MTVA, Duna TV, Sport TV, nemzetisport.hu, csakfoci.hu, vidi.hu
OTP Bank Liga 2012-2013
A bajnokság állása
  1. Győri ETO FC 19 13 5 1 39-17 +22 44
  2. MTK Budapest 19 10 5 4 31-20 +11 35
  3. Debreceni VSC-Teva 19 10 2 7 28-19 +9 32
  4. Videoton FC 19 9 5 5 29-15 +14 32
  5. Ferencváros 19 8 7 4 31-24 +7 31
  6. Budapest Honvéd 19 8 4 7 30-29 +1 28
  7. Diósgyőri VTK 19 7 7 5 19-20 -1 28
  8. MVM Paks 19 6 8 5 30-22 +8 26
  9. Szombathelyi Haladás 19 6 7 6 25-20 +5 25
10. Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 19 6 6 7 24-28 -4 24
11. Kaposvári Rákóczi 19 6 5 8 20-25 -5 23
12. Újpest FC 19 5 7 7 26-30 -4 22
13. Pécsi MFC-Matias 19 5 7 7 20-26 -6 22
14. Lombard Pápa 19 5 5 9 16-30 -14 20
15. Egri FC 19 2 5 12 15-35 -20 11
16. FGSZ Siófok 19 2 3 14 17-40 -23 9
OTP Bank Liga 2012-2013
A góllövőlista állása
11 gólos: ADAMO COULIBALY (Debrecen), KABÁT PÉTER (Újpest)
10 gólos: VARGA ROLAND (Győr)
9 gólos: BÖDE DÁNIEL (Ferencváros), DÉLCZEG GERGELY (Honvéd)
8 gólos: Koltai Tamás (Győr), Németh Norbert (Eger), Nikolics Nemanja (Videoton), Goran Marics (Pápa)
7 gólos: Simon Attila (Paks) 
6 gólos: Csiki Norbert (MTK), Kenesei Krisztián (Haladás), Lázok János (Paks), Francis Litsingi (Kecskemét), Ibrahima Sidibe (Debrecen), Tischler Patrik (MTK), Tisza Tibor (Diósgyőr)
5 gólos: Iszlai Bence (Haladás), Józsi György (Ferencváros), Djordje Kamber (Győr), Kanta József (MTK), Melczer Vilmos (Siófok), Tököli Attila (Paks)
4 gólos: Andorka Péter (Haladás), Bajzát Péter (PMFC), Miroszlav Grumics (PMFC), Halmosi Péter (Haladás), Rok Kronaveter (Győr), Nikola Mitrovics (Videoton), Oláh Lóránt (Kaposvár), Nikola Trajkovics (Győr), Vernes Richárd (Honvéd), Vécsei Bálint (Honvéd), Wittrédi Dávid (PMFC)
3 gólos: Bacsa Patrik (Diósgyőr), Jose Luque (Diósgyőr), Rafael Burgos (Kecskemét), Filipe Oliveira (Videoton), Torghelle Sándor (Videoton), Kulcsár Tamás (Debrecen), Bruno Moraes (Újpest), Mouhamadou Seye (Pápa), Kovács István (Videoton), Hídvégi Sándor (MTK), Milan Perics (Ferencváros), Dusan Vasziljevics (Újpest), Souleymane Diaby (Honvéd), Eppel Márton (Paks), Pál Szabolcs (Siófok), Szakály Péter (Debrecen), Könyves Norbert (MTK), Solomon Okoronkwo (PMFC)
2 gólos: Szekeres Adrián (Videoton), Somalia (Ferencváros), Maróti Béla (Pápa), Bojan Vrucina (Kaposvár), Bojan Pavlovics (Kaposvár), Remili Mohamed (Újpest), Yadin Zaris (Újpest), Sós Márkó (Kecskemét), Zámbó Bence (Kaposvár), Jusuf Dajics (Siófok), Nyári Tibor (Siófok), Ugrai Roland (Haladás), Gyurcsó Ádám (Videoton), Aleksandar Alempijevics (Ferencváros), Balázs Benjámin (Kaposvár), Jorginho (Kecskemét), Jammeh Haruna (Kaposvár), Julian Jenner (Ferencváros), Zoran Zeljkovics (PMFC), Nemanja Andrics (Győr), Radó András (Haladás), Fernando (Diósgyőr), Boris Zsivanovics (Honvéd), Jiri Krejci (PMFC), Mustapha Diallo (Kaposvár), L'Imam Seydi (Diósgyőr), Vladan Csukics (Ferencváros), Rafe Wolfe (MTK), Pekár László (Kecskemét), Waltner Róbert (Kaposvár), Máté János (Ferencváros, Siófok)
1 gólos: Dieng Abass (Honvéd), Albert Ádám (Eger), Chema Antón (Újpest), Balajti Ádám (MTK), Balázs Zsolt (Kecskemét), Balogh Balázs (Újpest), Baráth Botond (Honvéd), Joze Benko (Pápa), Bódi Ádám (Debrecen), Alvaro Brachi (Videoton), Andrej Causic (PMFC), Drissa Diarra (Honvéd), Mihai Dina (Győr), Szasa Dobrics (Eger), Dudás Ádám (Győr), Éger László (Paks), Elek Ákos (Diósgyőr), Farkas Ádám (Eger), Forró Gyula (Kecskemét), Gohér Gergő (Diósgyőr), Gyömbér Gábor (Ferencváros), Haraszti Zsolt (Videoton), Heffler Norbert (Paks), Horváth Tamás (Kaposvár), Horváth Zoltán (Eger), Alekszandar Ignjatovics (Honvéd), Andrei Ionescu (Ferencváros), Ivancsics Gellért (Honvéd), Jeff Silva (Diósgyőr), Marshal Johnson (Honvéd), Kalász Milán (Haladás), Kiss Máté (Siófok), Kiss Tamás (Paks), Martin Klein (Ferencváros),Mohl Dávid (Kecskemét), Koós Gábor (Eger), Kovács Olivér (Kaposvár), Kulcsár Dávid (Paks), Nagy Dániel (Haladás), Renato Neto (Videoton), Nikházi Márk (MTK), Orosz Márk (Ferencváros), Dusan Pavlov (Eger), Igor Pisanjuk (Eger), Rezes László (Debrecen), Eugene Salami (Kecskemét), Sándor György (Videoton), Vladan Szavics (Kecskemét), Youssef Sekour (Pápa), Simon Krisztián (Újpest), Sipeki István (Paks), Sipos Norbert (Siófok), Marek Strestik (Győr), Szűcs István (Debrecen), Souleymane Tandia (Honvéd), Edison Tarabai (Kecskemét), Christian Tchami (Honvéd), Bavon Tshibuabua (Újpest), Vaskó Tamás (Kecskemét), Vass Patrik (MTK), Vayer Gábor (Paks), Vermes Krisztián (Újpest), Völgyi Dániel (Győr), Yannick Mbengono (Debrecen), Zamostny Balázs (Siófok), Stanley Aborah (Ferencváros), Nagy Tamás (Siófok), Tarmo Kink (Győr), Patvaros Zsolt (Kecskemét), Ladányi Tibor (MTK), Pölöskey Péter (Debrecen)
Öngól: Naim Aarab (Újpest, 2), Alessandro Iandoli (Újpest), Aleksandar Jovanovics (Ferencváros), Petr Knakal (Eger, 2), Korhut Mihály (Debrecen), Rajos Gábor (Haladás), Vaskó Tamás (Kecskemét)
OTP Bank Liga 2012-2013
A 20. forduló programja
Dátum Párosítás Időpont
2013.03.16., szombat Szombathelyi Haladás-Videoton FC 14.00
2013.03.16., szombat Kecskeméti TE-Phoenix Mecano-Győri ETO 16.00
2013.03.16., szombat Újpest FC-MTK Budapest 16.00
2013.03.16., szombat Lombard Pápa-Debreceni VSC-Teva 18.30
2013.03.17., vasárnap Budapest Honvéd-Ferencváros 16.30
2013.03.17., vasárnap FGSZ Siófok-Diósgyőri VTK 18.30
2013.03.18., hétfő Pécsi MFC-Matias-Kaposvári Rákóczi 16.30
2013.03.18., hétfő Egri FC-MVM Paks 18.30