Magyar foci

Aczél Zoltán a kerítésen kívülről edzősködik

Újra edzősködik a fogadási csalásba keveredett Aczél Zoltán. A szakember lakhelyén, Veresegyházon szakmai igazgatóként vállalt szerepet a Pest megyei első osztályban szereplő csapatnál.

Aczél  - akit a bundabotrányban kötelességszegéssel és vesztegetéssel gyanúsítanak - edzést és taktikai értekezletet tart, foglalkozik a felnőttekkel és az utánpótlással, mérkőzésen azonban az MLSZ versenyszabályzata szerint nem ülhet le a kispadra. A listavezető Veresegyház vasárnap Újlengyelen vendégeskedett, és 3-1-re kikapott. Aczél a parkoló melletti dombos területen állva, a kerítésen át osztogatta a tanácsokat játékosainak és Balog Csaba vezetőedzőnek.

"Ha ez a szabály, akkor betartom – mondta a korábban a válogatott szövetségi edzőjeként is dolgozó tréner a Blikknek. Aczél tavaly augusztusban vállalt szerepet a klubnál. – Megnézem, ahogy bemelegítenek a fiúk, ilyenkor sem léphetek rá a fűre, különben rám szólna a szövetségi ellenőr. Ám legalább tarthatok heti négy edzést, s ha amatőrligában is, de dolgozhatok."

"Várom a fejleményeket, de komolyan mondom, napi szinten nem foglalkoztat az ügy. Terveink vannak Veresegyházon, az NB III-ba akarunk jutni, ehhez nem elég megnyernünk a bajnokságot, még egy osztályozót is sikeresen meg kell vívnunk. A város is segít, tervben van egy műfüves pálya, ez nagy szó a negyedosztályban" - folytatta Aczél.

A januárban a második vonalbeli Szigetszentmiklósnál munkát vállaló, majd a támadások miatt néhány nap múlva elköszönő Aczél az új helyzetben annak örül, hogy „nézőként” legalább rágyújthat egy cigarettára a meccs közben. A kispadon erre ugyanis nem lenne lehetősége. "Szívhatom a cigit, de ez sem kárpótol. Bent szeretnék lenni a pályán, nekem az az életem" – fogalmazott a tréner a 3-1-es vereséget követően.