NFL

A Miami nagybevásárlásba kezdhet kedden

A Miami Dolphins előreláthatólag nem fogja veszni hagyni a rengeteg szabad helyet a fizetési sapka plafonja alatt. A Delfinek a 24 órán belül nyitó szabadügynök-piacon Mike Wallace, Wes Welker de még Rashard Mendenhall szolgálataira is ráhajthatnak.

A Miami Dolphins vezetősége megunta a várakozást, és jövőre már eredményt szeretnének. Legalábbis az eddigi pletykákból ez szűrhető le. Az már hetek óta köztudott, hogy a Dolphins lehet az egyik legnagyobb esélyes Mike Wallace szolgálatainak megszerzésére, akivel a legújabb hírek szerint egész hétvégén tárgyaltak a Delfinek. Wallace több interjúban is elejtette, hogy a floridai klíma és levegő is nagyon közel áll hozzá, úgyhogy jóformán már csak pénzkérdés Wallace leigazolása: és a Dolphins, melynek majdnem 30 millió dollár üres helye van a fizetési sapkában meg tudná őt fizetni.

Bár Brian Hartline-nal is hosszabbított a klub, aki az előző idényben az újonc Ryan Tannehill egyik kedvenc célpontjává nőtte ki magát, ettől még újabb nagy nevek jelentek meg a Miami kívánságlistáján. Igazi fricskát adnának a csoportrivális New England Patriotsnak, ha sikerülne Wes Welkert visszacsábítani Miamiba, ahol két szezont töltött el 2007-ig, amikor is a Dolphins Tom Bradyékhez cserélte őt. A Miami Herald egyik újságírójának közeli információi szerint, ha Welker és a Patriots nem tudnának megállapodni, akkor a játékos már csak bosszantásképpen is aláírna a Dolphinshoz, persze a megfelelő juttatásért cserébe.

Wes Welker eredménytelen tárgyalások után szívesen törne borsot a Patriots orra alá Miamiba való igazolásával

A Dolphins Reggie Bush kiengedése kapcsán kijelentette, hogy bízik a fiatal futópárosában, Lamar Millerben, illetve Daniel Thomasban, viszont úgy tűnik, hogy Rashard Mendenhall sem hagyja hidegen a Delfineket. A Pittsburgh futója már két 1000 yardos szezonnal büszkélkedhet, azonban a 2012-es év nem úgy sikerült neki, ahogy tervezte: egy Adrian Petersonhoz hasonló sérülés után az ő felépülése már nem volt olyan gyors, mint a Vikings futójátékosáé. Mendenhall iránt a Denver Broncos is érdeklődhet.

A szabadügynök-piac magyar idő szerint kedd este 9 órakor fog nyitni, ahol az egyik legaktívabb résztvevő előreláthatólag a Miami Dolphins lesz. A Delfinek, ha valóban hűek maradnak elképzeléseikhez, és költeni fogják a pénzt, akkor sok nagynevű játékossal gazdagodhatnak, akikkel jövőre bizonyára megpróbálják megtörni a Patriots hegemóniáját az AFC keleti csoportjában.