Alpesi sí

Tina Maze nem fárad, újabb rekordokra vadászik

  • VNA

Az idei alpesi sí Világkupa szezonban immár 22. alkalommal állhatott dobogóra Tina Maze, aki a legendás Hermann Maier rekordját állította be ezzel.

Vasárnap délután a németországi Ofterschwangban a hölgyek műlesikló versenyével folytatódott az alpesi sízők Világkupa sorozata. Az első futamban a szám friss világbajnoka, az amerikai Mikaela Shiffrin érte el a legjobb időt, aki ugyan nem tudta megőrizni előnyét, ám végül a dobogó harmadik fokára így is fel tudott állni. A hazai szurkolók számára komoly csalódást okozott Maria-Höfl Riesch kieséses az első futamban. A győzelmet és az érte járó 100 pontot ezúttal is a szlovén Tina Maze tudta besöpörni, aki tovább írja át szezonbeli rekordjait.

A szlovén klasszis ugyanis már 2254 ponttal áll az összetettben - régen elhagyva a korábbi rekorder, Hermann Maier még 2000-ből származó 2000 pontos idénycsúcsát - ráadásul most állhatott fel 22. alkalommal a dobogóra, ezzel pedig szintén az osztrák rekordját érte utol ezen a hétvégén. Mivel azonban a jövő hétvégén még Lenzerheidében hátravan a Világkupa döntő is, így vélhetően "Herminátor" ezen csúcsa is hamarosan a múlté lesz. A nap kellemes meglepetést a 19 éves svájci Wendy Holdener okozta, aki pályafutása során első alkalommal állhatott fel egy Világkupa verseny dobogójára, nem mellesleg Sonja Nef után tíz évvel ő lett az első svájci sízőnő, aki ebben a szakágban fel tudott állni a pódiumra.

A női szakági Világkupában Maze ezzel a sikerével átvette a vezetést az ebben a szezonban már három műlesikló futamot is megnyerő, 18. születésnapját éppen a jövő heti VK-döntő idején ünneplő Shiffrintől, igaz csak hét ponttal vezet előtte, de ezzel továbbra is van esélye arra, hogy egyazon szezonon belül ne csak az összetett Világkupát, de valamennyi szakági trófeát is elhódítsa.

Alpesi sí Világkupa - Ofterschwang (GER) női műlesiklás
1. Tina Maze (SLO) 1:52,85
2. Wendy Holdener (SUI) +0,25 mp
3. Mikaela Shiffrin (USA) +0,75 mp
4. Marie-Michele Gagnon (CAN) +0,96 mp
5. Maria Pietilae-Holmner (SWE) +1,59 mp
6. Frida Hansdotter (SWE) +2,00 mp