NFL

Még egy évet elvállalhat Tony Gonzalez

  • MD

Tony Gonzalez kész arra, hogy jövőre ismét az Atlanta Falconsszal törjön utat a siker felé. A 16 profi idény tapasztalatával bíró tight end jelentős béremelés ellenében visszatérne a Falconshoz egy minden bizonnyal utolsó menetelésre.

Amikor az Atlanta Falcons kiesett a januári főcsoportdöntőben, sokan nemcsak a csapat veresége miatt keseregtek, hanem azért is, mert úgy tűnt, hogy Tony Gonzalez utolsó profi mérkőzését játszotta. Gonzalez azonban mégsem olyan biztos a visszavonulásával kapcsolatban, legalábbis hozzá közel álló források szerint a tight end szívesen visszatérne még egy évre a Falconshoz.

A tizenháromszoros Pro Bowl-válogatott a profi amerikai futball-liga (NFL) történetének legeredményesebb tight endje a maga 107 touchdownjával és 14 268 elkapott yardjával. Remek játékával, melyen egyelőre még mindig nem fogott ki a kor, az Atlanta megnyerte tavaly a csoportját és 2008 után először nyert playoff-mérkőzést.

Tony Gonzalez és a Falcons útjai a következő idényben ismét keresztezhetik egymást

Gonzalez a hozzá közel álló források szerint 7 millió dollárért cserébe térne vissza a Falconshoz jövőre, azzal a feltétellel, hogy csak az alapszakaszban mutatkozna be a csapatban, tehát kihagyná az előszezont és az edzőtábort. A Falcons vezetősége nem látja akadályát ezen feltételek teljesülésének, habár a csapat a hírek szerint pont Gonzalez utódját igyekszik kihúzni majd a drafton Tyler Eifert vagy Zac Ertz személyében. Ettől függetlenül a Falcons és Gonzalez viszonya rózsásnak mondható, és az esetleges utód nem is kívánhatna majd jobb mentort magának Gonzaleznél.

Gonzalez a kedden nyitó szabadügynök-piacon számtalan klub érdeklődését is felkeltheti szabadügynökként, ha a Falconsszal nem sikerülne addig megegyeznie. Ennek ellenére nem valószínű, hogy pályafutása utolsó évére váltana pont csapatot a rekorder tight end.