Alpesi sí

Hirscher növelte előnyét, Kostelic a szlalom bajnok Szlovéniában

  • VNA

A vasárnapi szlalomban szerzett második helyével Aksel Lund Svindal távolmaradását kihasználva az osztrák Marcel Hirscher növelte előnyét az összetett Világkupában.

Vasárnap a szlovéniai Kranjska Gorán a férfiak műlesikló versenyével folytatódott az alpesi sízők Világkupa sorozata. Az első futamot óriási fölénnyel (1,45 mp) nyerte meg a francia Alexis Pinturault, aki egészen a második futam közepéig úgy tűnt, hogy meg is nyerheti a versenyt, ekkor azonban kaput tévesztett, így kiesett. Az ő hibáját kihasználva végül a horvát Ivica Kostelic lett a bajnok, aki a harmadik helyről tudott javítani egyet a második futamban. Pedig nem indult jól a nap, hiszen egész éjszaka esett az eső pálya környékén, a kellemetlen körülmények és apálya állagának romlása ellenére azonban jó versenyt lehetett rendezni.

A futam során azonban mégsem őket kísérte a legnagyobb figyelem, sokkal inkább az összetett Világkupában vezető Marcel Hirschert. Az osztrák ugyanis kedvenc szakágában komoly esélyt kapott azzal, hogy legfőbb összetettbeli riválisa, Aksel Lund Svindal el sem indult. Hirscher az első futamban rontott, csak a nyolcadik helyen állt, de másodszorra összeszedte magát és végül bejött a második helyre. A Vk-címvédőnek számító Hirscher ezzel 80 ponttal növelte előnyét Svindal előtt és kettőjük párharcában most már 1375-1226-ra vezet.

Érdekesség, hogy a szezon során végig térdsérüléssel küzdő Kostelic szezonbeli első Világkupa győzelmét aratta most, ráadásul tette mindezt azon a pályán, ahol pont tíz évvel ezelőtt, már 2003-ban is győzni tudott egyszer. Második helyének köszönhetően Hirscher már 880 ponttal áll a szlalom-Világkupában, így biztosan elhódította a szakági Vk-t. A jövő héten a svájci Lenzerheidében sorra kerülő Világkupa döntőn pedig a nagy kristálygömböt is megszerezheti.

Alpesi sí Világkupa - Kranjska Gora (SLO) - férfi műlesiklás
1. Ivica Kostelic (CRO) 1:45,81
2. Marcel Hirscher (AUT) +0,19 mp
3. Mario Matt (AUT) +0,34 mp
4. Jens Byggmark (SWE) +0,37 mp
5. Reinfried Herbst (AUT) +0,57 mp
6. Andre Myhrer (SWE) +0,92 mp