Serie A

Elmaradt a büntető, de Osvaldo is nyerőember lehetett volna - lapszemle

Egyre távolodik a Bajnokok Ligája indulást jelentő harmadik helytől a Roma csapata. Aurelio Andreazzoli együttese szombat este hiába játszott közel 20 percet emberelőnyben, nem tudott nyerni az Udinese otthonában. Francesco Tottit némi meglepetésre már egy óra játék után lecserélték, a helyére beküldött Pablo Osvaldo óriási ziccert hibázott. A 27 kör után a hetedik helyen álló fővárosi együttes egy elmaradt büntetőt is számon kérhet Marco Guida játékvezetőn.

„Roma: pari e rabbia” vagyis „Roma: döntetlen és harag” - írta még szombat este a La Gazzetta dello Sport internetes oldala. A legnagyobb példányszámú olasz sportnapilap cseppet sem túlzott a címválasztással, hiszen a Farkasok könnyedén nyerhetettek volna a Stadio Friuliban. A három ponthoz nem kellett volna más, hogy a Roma megkapjon egy jogos büntetőt, vagy Osvaldo értékesítse a meccslabdát. Egyik sem következett be, így maradt a döntetlen. Tottit némi meglepetésre idő előtt lecserélték, de a fővárosiak kapitánya nem is játszott igazán meggyőzően.

Erik Lamela viszont a Gazzetta szerint is a mezőny legjobbja volt, az argentin támadó már 12. gólját lőtte ebben a szezonban. A szaklap csak 4-es osztályzatot adott Guida játékvezetőnek egy rosszul megítélt kiállítás, illetve egy elmaradt 11-es miatt.

„Mikor Osvaldo kihagyta a ziccerét, először arra gondoltam, hogy nem lesz meg a három pont. Az ő nevében nem szeretnék nyilatkozni, csak azt tudom mondani, hogy nagyon sajnálom azt a lehetőséget. Nyilván nem szándékosan hibázott. A technikai hiba a játék része, nem kell hibáztatni. Osvaldo nincs könnyű helyzetben, de nem a rá nehezedő teher miatt rontott. A 11-es helyett én a saját csapatommal foglalkozom, azzal, hogy mi miket rontottunk el. Szerettük volna a három pontot, de így volt ezzel az ellenfél is. A sok figyelmetlenség és technikai hiba ellenére azt mondom, nem rossz a döntetlen Udinében” –nyilatkozta Aurelio Andreazzoli, a Roma edzője.

Pablo Osvaldo hibája valóban nagyon fájó, az olasz válogatott támadó nem a legjobb időszakát éli. Voltak problémái a szurkolókkal, és talán nehezen viseli azt is, hogy nem stabil kezdő. Ezért egy győztes gólt sokat segíthetett volna a Roma csatárának. „Elhibázta a meccslabdát” - írta vasárnapi címlapján - Osvaldo hatalmas ziccerére utalva - a Corriere dello Sport.

Zárásként, két érdekesség. Vasárnap délután rendezik a Palermo-Siena kiesési rangadót. A „spareggio” vagyis „osztályozó” jelzővel illetett mérkőzés kapcsán a La Gazzetta dello Sport utánanézett, milyen eredmény lehetne elég a két klub számára a bennmaradáshoz. Nem biztató a helyzet, a 2004-2005-ös évad óta ugyanis csak kétszer volt arra példa, hogy 27 kör után szerzett 21 ponttal egy csapat megtartsa helyét a Serie A-ban. Legutóbb hasonló bravúrra a Davide Ballardini vezette Cagliari volt képes.

Szintén a bennmaradásért harcol, csak a Serie B-ben a Vicenza. Laczkó Zsolt klubja szombaton 1-0-ra tudott nyerni a Padova vendégeként. A magyar játékos kezdőként végig játszott, és az egészen jónak mondható 6-os osztályzatot kapta a Gazzettától.