FA-kupa

Tévez-show után elődöntős a City

A Manchester City 5-0-ra kiütötte a másodosztályú Barnsleyt az angol FA-kupa negyeddöntőjében. A gyárvárosiaknál Carlos Tévez mesterhármast lőtt és egy gólpasszt is kiosztott.

A Manchester Citynek az FA-kupában maradt esélye arra, hogy trófeát nyerjen, ennek megfelelően a kékmezesek komolyan vették a másodosztályú Barnsley elleni negyeddöntőt.

Az első lövés  a vendégeké volt, de jócskán elkerülte Pantilimon kapuját. A 9. percben Dzeko bal oldali beívelést fejelt fölé. A 11. percben már vezetett a City: Yaya Touré ívelt a 16-osről a védők mögé, Silva lövését kiütötte a kapus, Tévez a hálóba passzolta a kipattanót (1-0). A mezőnyben egyenrangú ellenfél volt a vendégcsapat, de a kapura nem tudott veszélyt kialakítani, és ez megpecsételte a sorsát. A 18. percbe Tévez fejelt az ötösről fölé, a 24. percben Dzeko csúsztatása szállt el a kapu bal oldala mellett.

A 27. percben következett az újabb gól: Tévez jobbról gurított be, a hosszú oldalon érkező Kolarov a bal alsóba lőtt (2-0). Tévez megállíthatatlan volt, Silva passza után az ötösről helyezett a bal alsóba (3-0). A 37. percben Carlos Tévez 17 méteres löketét ütötte szögletre Luke Steele. A hosszabbításban Cywka próbálkozott a vendégektől, nem találta el a kaput.

A második félidőt újabb Tévez-gól nyitotta: Nasri centerezett, az argentin hét méterről a bal alsóba lőtt (4-0). Az 57. percben Mellis gondoskodott arról, hogy Pantilimon is labdába érjen. A következő percekben jóval közelebb járt a gólhoz a Barnsley, Tunnicliffe ziccerét védte majd Mellis próbálkozását fogta a román kapus.

A 64. percben Dzeko suhintott a jobb sarok mellé. Egy perc múlva David Silva rúgta az ötödiket, hatméteres lövését még védte Steele, a kipattanót bevágta a spanyol (5-0). A végén Milner lőtt kapufát.  A Manchester City nagyon könnyedén nyert és jutott az elődöntőbe.

FA-kupa, 6. forduló (negyeddöntő):
Manchester City-Barnsley 5-0 (3-0)
gólszerző: Tévez (11., 31., 50.), Kolarov (27.), Silva (65.)
 
Korábban:
Everton-Wigan Athletic 0-3 (0-3)
gólszerző: Figueroa (30.), McManaman (31.), Jordi Gómez (33.)
 
Vasárnap:
Millwall (II.)-Blackburn Rovers (II.) 15:00
Manchester United-Chelsea 17:30