Alpesi sí

Anna Fenninger győzött, Tina Maze 21. dobogója idén

  • VNA

Az osztrák Anna Fenninger győzelmével ért véget az ofterschwangi óriás-műlesikló verseny, Tina Maze ismét dobogós lett.

Az ofterschangi versenyhétvége jól alakult az osztrák síző, Anna Fenninger számára. A világbajnok versenyző már az első sorozat után is az élen állt (igaz csak 0,03-al Maze előtt), előnyét pedig tovább növelve szerezte meg második idei győzelmét ebben a szakágban. Fenninger a 2012/13-as évadban már a semmeringi óriás-műlesiklásban is diadalmaskodott. A második helyet végül Maze megőrizte, így az évadban már nyolcadszor állhatott dobogón ebben a szakágban, amire korábban még senki nem volt képes.

A kivételes szezont teljesítő Tina Maze számára ez már szezonbeli 21. dobogója volt (ez a nőknél abszolút rekordnak számít) és már csak egyetlen pódium hiányzik neki ahhoz, hogy utolérje a vonatkozó listát vezető osztrák Hermann Maiert, aki az 1999/2000-es téli szezonban 22-szer állhatott fel a dobogóra. A mostani versenyen a szám olimpiai bajnoka, a német Viktoria Rebensburg lett a harmadik, aki tavaly mindkét ofterschwangi óriás-műlesiklást megnyerte, most viszont nem sikerült neki a triplázás. A hölgyek számára vasárnap egy műlesikló versenyt rendeznek még Ofterschwangban, majd a jövő héten Lenzerheidében a Világkupa döntővel zárul a téli versenysorozat.

Alpesi sí Világkupa - Ofterschwang (GER) - női óriás-műlesiklás
1. Anna Fenninger (AUT) 2:29,39
2. Tina Maze (SLO) +0,44 mp
3. Viktoria Rebensburg (GER) +0,96 mp
4. Eva-Maria Brem (AUT) +2,06 mp
5. Anemone Marmottan (FRA) +2,49 mp
6. Anne-Sophie Barthet (FRA) +2,72 mp

A hölgyeknél már régen eldőlt, hogy a szlovén Tina Maze megnyerte az összetett Világkupát, most pedig már csak az a kérdés, hogy meddig tornássza fel az abszolút pontrekordot,amely jelenleg 2154 pontnál jár.

Az összetett Világkupa állása a hölgyeknél
1. Tina Maze (SLO) 2154 pont
2. Mari Höfl-Riesch (GER) 1065 pont
3. Anna Fenninger (AUT) 984 pont
4. Julia Mancuso (USA) 835 pont
5. Lindsey Vonn (USA) 740 pont
6. Viktoria Rebensburg (GER) 737 pont