Premjer Liga

Dzsudzsák hozta össze a Dinamo győztes találatát - videó

A Dinamo Moszkva 1-0-ra verte otthon a Lokomotív Moszkvát az orosz labdarúgó-bajnokság, a Premjer League 20. fordulójának szombati meccsén.

Dzsuzsak

Pénteken két mérkőzéssel folytatódott az orosz élvonal, szombat délelőtt pedig moszkvai rangadót rendeztek. A Dinamo Moszkva a Lokomotívot fogadta, a hazai csapatban Dzsudzsák Balázs kezdőként szerepelt, a jobb oldalon kapott helyet. A magyar szélső a 20. percben tevékeny részese volt csapata találatának, elhúzott a jobb oldalon, a 16-oson belül középre passzolt, Kokorin érkezett, nyolc méterről azonnal kapura lőtt, Guilherme jobbra ütötte a labdát, amit az érkező Solovjev éles szögből, közelről a hálóba lőtt (1-0).

A hazai találatot követően a Lokomotív volt az aktívabb, több helyzetet kidolgozott. A 61. percben például óriási tűzijátékot rendezett, tíz másodpercen belül háromszor blokkolt lövést a Dinamo védelme. A 68. percben tíz emberre fogyatkozott a Dinamo, Juszupov becsúszva kisöpörte ellenfele lábát és második sárga lappal befejezte a meccset. A Dinamo végül megőrizte előnyét, kapusa, Sunyin számos elképesztő bravúrral járult hozzá a sikerhez - az utolsó percben ő is verve volt, Epureanu azonban a gólvonalról kifejelte a labdát. Dzsudzsák végig a pályán volt.

A Dinamo ezzel a sikerrel megelőzte a Lokomotívot és ideiglenesen az ötödik helyre lépett.

Premjer League
20. forduló
Dinamo Moszkva-Lokomotív Moszkva 1-0 (1-0)
Gól: Solovjev (20.)
Kiállítva: Juszupov (68., Dinamo)