Algarve Kupa

Legyőzte Portugáliát női válogatottunk

  • MTI

A magyar női labdarúgó-válogatott szerdai vereségét követően pénteken 2-0-ra legyőzte a házigazda portugál együttest az Algarve Kupa pénteki második fordulójában.

A magyarok a 26. percben Vágó Fanni góljával szereztek vezetést, majd a 87. percben szintén ő volt eredményes: büntetőből döntötte el a meccs sorsát.

A találkozón a szünetben csereként állt be Pádár Anita, aki így 101. alkalommal öltötte magára a címeres mezt, ezzel a sportágban utolérte a magyar rekorder Bozsik Józsefet, az Aranycsapat egykori legendás játékosát.

"Már a szerdai meccsben is benne volt a győzelem, most viszont nemcsak játékban, de eredményességben is felülmúltuk riválisunkat" - értékelt a magyar szövetség honlapján Vágó Attila szövetségi kapitány. "A mai napon csak egy csapat volt a pályán, és az a magyar volt. Büszke vagyok a lányokra, mert esélyt sem adtak a portugáloknak. Ha az első félidei lehetőségeinket értékesítjük, nagy különbségű győzelem lehetett volna a vége. Mindenki kitűnő teljesítmény nyújtott, az egész csapaté az érdem, de ki kell emelnem Vágó és Jakabfi játékát, ők nemzetközi szinten is kiemelkedő produkciót mutattak be".

A magyarok szerdán 1-0-ra kikaptak Mexikótól a 12 csapatos tornán. A hétfői utolsó csoportfordulóban Wales ellen lépnek pályára.