NB I

A több védelmi bizonytalanság sokba került a Kaposvárnak a Kecskemét ellen

Bár vezetést szerzett, nem tudta megtartani előnyét a Kaposvár a Kecskemét ellen hazai pályán az OTP Bank Liga 19. fordulójában. A vendégek a második félidő közepére eldöntötték a tempós hajrát hozó mérkőzést.

A Kecskemét kezdett helyzettel, de veszélyesebb a Kaposvár lett az első néhány perc után, Oláhnak hatalmas lehetősége volt, de hiába lőhetett volna kétszer egy remek labdaátvétel után, mindkétszer volt közbenyúló láb. A 15. percben aztán botrányosan helyezkedtek a vendégvédők, Oláh teljesen egyedül kapott labdát, nem is hibázta el a ziccert. (1-0)

A Kecskemét játékosai örülnek az NB I-ben 2012-ben.

Néhány perccel később aztán nem voltak elég kemények a haza hátvédek, Mohlhoz került a bal oldalra a játékszer, ő pedig a hálóba lőtt. Váratlan volt, de egyenlített a Kecskemét. (1-1)

Már egyenlő állásnál is kényelmesebben játszhattak a lilák, a második félidő elején aztán újra betaláltak: Pekár kapta meg a labdát kissé a jobb oldalon és a rövid alsóba lőtt. (1-2)

A játékrész közepén eldőlni látszott minden, Szavicstól ugyanott kapta a labdát Burgos, ahonnan Pekár talált be, és hiába ütött bele Hajdúch a lövésébe, védeni nem tudott. (1-3)

A hajrá közeledtével kissé elkényelmesedett a KTE, ennek köszönhetően ki is harcolt egy tizenegyest a Kaposvár, amit Waltner magabiztosan belőtt. (2-3)

A szépítő találat miatt izgalmas lett az utolsó tíz perc, Antal Botond majdnem hozzá is segítette a hazai csapatot az egyenlítéshez. A fiatal kapus egy könnyen lehúzható beadásnál ejtette ki a labdát, ami kis híján a kapujába hullott. Végül megmentette, később pedig már nem igen dolgoztatták meg a kaposváriak, így a Kecskemét története során először nyert a Rákóczi otthonában.

OTP Bank Liga
19. forduló
Kaposvári Rákóczi-Kecskeméti TE Phoenix Mecano 2-3 (1-1)
Kaposvár, 2000 néző, v.: Kassai
gólszerzők: Oláh (14.), Waltner (81., 11-esből), illetve Mohl (19.), Pekár (48.), Burgos (70.)
sárga lap: Pedro (42.), Vrucina (78.), illetve Vukasovic (81.), Varga R. (90.), Pekár (92.)
 
Kaposvári Rákóczi: Hajdúch - Kovács O., Bank, Hegedűs - Pavlovic (Okuka, 57.), Pedro, Safaric, Horváth T., Balázs B. - Oláh (Waltner, 69.), Haruna (Vrucina, 56.)
Kecskeméti TE Phoenix Mecano: Antal - Mogyorós, Varga R., Vaskó, Forró - Patvaros (Pekár, 17.), Savic, Vukasovic, Mohl - Burgos (Givi, 77.), Rajczi (Yannick, 67.)