Biatlon

Martin Fourcade idén tarolt az egyéni versenyeken

  • VNA

A szezonbeli harmadik egyéni indításos futamon is a francia Martin Fourcade győzött, aki a német Birnbachert előzte meg Szocsiban.

Csütörtökön délután Szocsiban a férfiak 20 km-es egyéni versenyével folytatódott a férfi biatlonosok Világkupa sorozata. Az már a rajtlista ismeretében eldőlt, hogy a mostani végeredménytől függetlenül Martin Fourcade megvédi összetettbeli elsőségét, legfőbb riválisa, a norvég Emil Hegle Svendsen ugyanis nem volt ott a rajtnál. Fourcade ebben a Világkupa sorozatban mindkét egyéni indításos versenyt megnyerte és most sem talált legyőzőre. A dobogóra végül a 101 fős mezőny elején indulók értek oda, így a német Andreas Birnbacher lett az ezüstérmes, míg a bronz a szintén hibátlanul célzó ukrán Szergej Szemenyov nyakába került.

Az utolsó lövészet után még a hetedik Világkupa sikerére hajtó Birnbacher állt ugyan jobban, a végén viszont Fourcade nem fáradt el, így végül 6,9 másodperccel előzte meg a németet. Remekül sikerült a lövészete a mezőny egyetlen magyar indulójának, Gombos Károlynak, aki két hibával végül a 87. helyet tudta megszerezni. Az egyéni verseny negatív meglepetését a norvégok okozták, akik közül a legjobb (Tarjei Bö) is csak a 15. helyet tudta megszerezni.

A jövő évi olimpia biatlon versenyeinek is helyszínéül szolgáló Laura biatlon és sífutó központban pénteken szünnap lesz, szombaton pedig a sprint versenyekkel folytatódnak a küzdelmek. Fourcade az összetett megnyerése mellet mostani sikerével már a szakági Világkupát is elhódította.

Biatlon Világkupa - Szocsi (RUS) - férfi 20 km egyéni verseny
1. Martin Fourcade (FRA) 49:40,6 (1)
2. Andreas Birnbacher (GER) +6,9 mp (0)
3. Szergej Szemenyov (UKR) +31,9 mp (0)
4. Andrejs Rastorgujevs (LAT) +49,4 mp (0)
5. Tim Burke (USA) +51,0 mp (1)
6. Benedikt Doll (GER) +59,3 mp (1)
..87. Gombos Károly (HUN) +9:53,7 mp (2)