Férfi kézilabda

Véget ért válogatott irányítónk szezonja

A hétvégi kupadöntőn ujjtörést szenvedett a szlovén Celje magyar válogatott irányítója, Lékai Máté, aki a sérülés miatt a szezon hátralévő részét kénytelen lesz kihagyni.

Vasárnap a Celje együttese 28-24 arányban legyőzte a Gorenje Velenje csapatát a szlovén kupa döntőjében, ezzel története 16. kupaelsőségét szerezte meg. A két Bajnokok Ligája-nyolcaddöntős együttes találkozóján a Vladan Matics irányította Celje végig előnyben volt, a félidőben már nyolcgólos is volt a különbség a két csapat között, így megérdemelten gyűjtötte be a serleget.

A Celje egyik legjobbja az egykori szegedi játékmester, Lékai Máté volt, aki öt gólig jutott a mérkőzésen. Sajnos a fiatal irányító öröme közel sem lehet felhőtlen, hiszen a találkozón ujjtörést szenvedett. Azt még egyelőre nem lehet tudni, hogy kell-e műteni a sérült testrészt, ugyanakkor az már szinte biztosra vehető, hogy az idei idényben már nem léphet többet pályára.

Lékai kiválása komoly veszteség mind klubja, mind a válogatott számára, hiszen előbbi a BL nyolcaddöntőjében a német Hamburggal csap össze, míg Mocsai Lajos együttese áprilisban Horvátországgal vív majd fontos Európa-bajnoki selejtezőt.