Bajnokok Ligája

Pirlo az isztambuli BL-döntő rossz emlékével készíti magát a Celtic ellen

A Juventus idegenben szerzett háromgólos előnyből várja a Celtic elleni visszavágót a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A biztosnak tűnő továbbjutás ellenére Andrea Pirlo nem akar hátradőlni a szerdai mérkőzés előtt.

Andrea Pirlo a Juventus-Siena mérkőzésen 2013-ban

"Sosem felejtem el az isztambuli döntőt a Liverpool ellen" - emlékezett vissza az angol csapat Milan elleni legendás 2005-ös feltámadására a The Scottish Sunnak adott interjújában Pirlo. "Sokat gondolok arra a mérkőzésre, és a visszavágó előtt direkt szuggerálni fogom magam. Nem vehetjük le a gázról a lábunkat, noha előnyben vagyunk és esélyesek vagyunk a továbbjutásra. Tudjuk, hogy egy hazai kiesés talán a klub történetének legnagyobb kudarca lenne. Megsebzett csapat játszik majd ellenünk, amely meg akarja bosszulni az első mérkőzést. De ha koncentráltak leszünk és magabiztosan játszunk, akkor ott lehetünk a negyeddöntőben."

A BL-lel kapcsolatos további várakozásairól szerényen nyilatkozott a Juventus középpályása: "Legyünk realisták, nem mi vagyunk a favoritok. Az emberek a Bayernt, a Real Madridot, a Manchester Unitedet és a San Siróban elszenvedett veresége ellenére a Barcelonát várják győztesnek. Nekünk egyelőre a Celticre kell koncentrálnunk, aztán majd meglátjuk, hogy mit hoz a sorsolás."

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/int-champions_league-2012-2013-champions_league_final_stages/1382392