Bundesliga

Szalainak csak epizódszerep jutott, Düsseldorfban remizett a Mainz

  • Barcsai Róbert

A Bundesliga 24. fordulójának zárómérkőzésén a Mainz Düsseldorfba látogatott. A vendégeknél nagy meglepetésre Szalai Ádám csak a kispadon kapott helyet, ez pedig meg is látszott a csapat teljesítményén...

Düsseldorf-Mainz

Egyenesen pocsékul indult a találkozó a vendégek számára, hiszen a Düsseldorf már az ötödik percben megszerezte a vezetést. Ekkor egy jobbról érkező beadásba Schahin fejelt bele, majd Svensson olyannyira balszerencsésen ért hozzá a labdához, hogy az a védőről a kapuba pattant, Wetklo portás pedig már csak a gólvonalon túlról tudta kikanalazni a játékszert (1-0). A 28. percben a hazaiak könnyen növelhették volna előnyüket, ekkor Bellinghausen került ziccerbe, ám a hosszú alsó irányába indított löket a kapufán csattant. A 41. percben aztán egyenlített a Mainz, a csereként beállt Caligiuri emelt középre balról, a hazaiak kapusa azonban nem tudta megfogni a labdát, sőt, egyenesen a gólvonalra paskolta azt, az érkező Klasnic pedig érthető módon nem hibázott (1-1).

A második félidőben a Düsseldorf többet kísérletezett, Szalai Ádám nélkül a Mainznak nem igazán működött a támadójátéka. A magyar játékos végül a 80. percben lépett pályára, ennyi idő azonban kevésnek bizonyult ahhoz, hogy a vendégek komoly helyzetet alakítsanak ki.

A Mainz sorozatban negyedik bajnokiján remizett, így a csapat csak a 8. helyet foglalja el a tabellán, míg a Düsseldorf a 12. pozícióból várhatja a folytatást.

Bundesliga, 24. forduló
Düsseldorf-Mainz 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Svensson (5. - öngól), Klasnic (41.)