Alpesi sí

Osztrák világbajnok "lopta meg" a német szurkolókat

  • VNA

Nem sok hiányzott Maria Höfl-Reisch hazai győzelméhez, a német olimpiai bajnokot az osztrák Fenninger győzte le odahaza.

Vasárnap a németországi Garmisch-Partenkirchenben a hölgyek szuper óriás-műlesikló versenyével folytatódott az idei Világkupa sorozat. A győzelmet az osztrák Anna Fenninger szerezte meg, a német Maria Höfl-Riesch és az amerikai Julia Mancuso előtt. A 49 induló között ott volt a szombati lesiklásban bravúros 18. helyet elérő Miklós Edit is, aki szokásához híven jól kezdett a pálya felső részén, az alsó szakaszon azonban lassult, majd ki is esett, így ezúttal nem szerzett Világkupa pontot. A két éve szuperkombinációban világbajnoki címet szerző Fenninger összességében harmadik Világkupa győzelmét aratta pályafutása során.

 Garmisch-Partenkirchen (GER) - női szuperóriás-műlesiklás
1. Anna Fenninger (AUT) 1:20,43
2. Maria Höfl-Riesch (GER) +0,20 mp
3. Julia Mancuso (USA) +0,23 mp
4. Tina Maze (SLO) +0,43 mp
5. Veronique Hronek (GER) +0,80 mp
6. Nicole Hosp (AUT) +0,81 mp

A szombati lesikló győzelme után most a szlovén Tina Maze a negyedik helyen végzett, de így is tovább írta saját pontrekordját és már 2074 ponttal vezeti az összetett versenyt. A szlovén hölgyet ezek szerint a részére postázott anonim fenyegető levél sem zavarta meg.

A női alpesi sí Világkupa állása
1. Tina Maze (SLO) 2074 pont
2. Maria Höfl-Riesch (GER) 1050 pont
3. Anna Fenninger (AUT) 884 pont
4. Julia Mancuso (USA) 803 pont
5. Lindsey Vonn (USA) 740 pont
6. Kathrin Zettel (AUT) 697 pont