Serie A

A Milan jó volt, a bíró viszont katasztrofális - lapszemle

  • Bodnár Gergő

Mario Balotelli nélkül is simán győzött szombat este a Milan. Massimiliano Allegri együttese, közel 75 percet játszhatott emberelőnyben a Lazio ellen, hisz a mérkőzés elején - talán túlságosan is szigorúan – Rizzoli játékvezető kiállította Candrevát. A Milan már 9 forduló óta veretlen a Serie A-ban, és feljött a 3. helyre. Milánó másik felében Antonio Cassano újabb botránya terelte el a figyelmet a Catania elleni bajnokiról. Elképzelhető, hogy az edzőjével csúnyán összeszólalkozó Cassano, ebben az idényben már nem léphet pályára az Inter csapatában.

corriere

„A meccs teljesen megváltozott a kiállítás után. Nálam Candreva szabálytalansága nem volt piros. Nagyon szívesen lejátszottuk volna úgy a találkozót, hogy tizenegyen vagyunk a pályán. A kiállítást követően csak kerestük magunkat, a Milan meg remekelt” – értékelt röviden a Milan ellen 3-0-ra elveszített mérkőzést követően Vladimir Petkovic. A Lazio edzője mellett Igli Tare a klub korábbi játékosa, a rómaiak jelenlegi sportigazgatója sem volt elégedett a bíráskodással. „Rizzoli több komoly hibát is elkövetett a meccsen. Candrevát nem kellett volna kiállítani, és szerintem El Shaarawy az első gól előtt szabálytalankodott az egyik játékosunkkal szemben. Ezeket csak úgy megemlítem, a Milan egyébként megérdemelten győzött”.  A Lazio vezetői mintha összebeszéltek volna a Corriere dello Sport újságíróival, hisz a római székhelyű sportnapilap vasárnap ezzel a címmel jelent meg. „A Milan jó volt, Rizzoli viszont katasztrofális”.

A La Gazzetta dello Sport inkább arra hívta fel olvasói figyelmét, hogy a Balotellit helyettesítő Pazzini, a Milan három lőtt góljából kettőt vállalt, Allegri csapata pedig, december 22-e óta veretlen a Serie A-ban. „Nagyot ugrott a Milan” írta Boateng látványos gólörömét, és a Milan szombati sima győzelmét követően a Gazzetta.

Mindeközben Milánó fekete-kék felében Antonio Cassano újabb botránya okoz problémát. Az Inter játékosa még egy péntek délelőtti edzés után keveredett szóváltásba Andrea Stramaccioni vezetőedzővel, aki ezt követően nem jelölte a Catania ellen készülő keretbe játékosát. A vitáról elég ellentmondásos hírek látta napvilágot az olasz sajtóban, a Gazzeta információ szerint a nézeteltérés kisebb tettlegességig fajult. Dejan Stankovic illetve a már csapatmenedzserként dolgozó Iván Córdoba beavatkozására volt szükség ahhoz, hogy Cassano és Stramaccioni össze ne verekedjen. Ezt az értesülést később az Inter szakvezetője határozottan cáfolta. Egyes információk szerint a szóváltás , egy Cassano által viccesnek szánt megjegyzésből indult ki. Még hét közben arról lehetett olvasni, hogy Antonio Cassano hamarosan meghosszabbítja a szerződését, egyes vélemények szerint elképzelhető, hogy a botrány miatt a 8 gólnál járó labdarúgó nyáron távozik a csapattól. A La Gazzetta dello Sport értesülései szerint előfordulhat, hogy - a komoly pénzbüntetés mellett – Cassano ebben az idényben többet már nem léphet pályára.