Ökölvívás

Szellő Imre remekül bokszolt Renóban

Remekelt Szellő Imre a nemzetközi sportági szövetség, az AIBA félprofi csapat-világbajnoksága, a WSB (World Series of Boxing) alapszakaszának utolsó fordulójában: a milánói Dolce and Gabbana Italia Thunder 85 kilós magyar ökölvívója pontozással legyőzte az amerikai riválisnál bokszoló ellenfelét, a fekete bőrű svéd Kennedy Katendét.

Szellő szombatra virradó éjszaka a nevadai Renóban, az Eldorado Hotel and Casino nagytermében lépett szorítóba, és jelentős szerepet játszott abban, hogy csapata 0:2-ről fordítva 3:2-re verje az USA Knockouts gárdáját. Sikerével az itáliai nemzetközi alakulat a második helyen végzett csoportjában a kazah Asztana Arland mögött, és az elődöntőben az A csoport harmadikával, a Poland Hussars együttesével mérkőzik.

Szellőnek ebben a szezonban három győzelem mellett egy veresége van, a három idényt összesítve pedig 9:3 a mérlege. A magyar öklöző a közelmúltban a számára szokatlan 91 kilós súlycsoportban, tehát nehézsúlyban megnyerte a debreceni Bocskai István Emlékversenyt - azaz az amatőrök között is eredményes.