Premier League

Suárez vörös ködbe borította Wigant

A Liverpool négygólos győzelmet aratott a Wigan Athletic otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában. A Vörösök januári igazolása, Philippe Coutinho két gólpasszt osztott ki, Luis Suárez pedig triplázott.

Gyorsan leforrázták a Vörösök a Wigant: a 2. percben Pepe Reina kirúgása után Philippe Coutinho megverte emberét, jobbról beadott, középen Downing pár méterről fejelt a kapuba, Ali Al-Habszi tehetetlen volt (0-1). A 18. percben Coutinho újabb gólpasszt osztott ki: tökéletes ütemben ugratta ki balra Luis Suárezt, az uruguayi hat méterről lőtt a hálóba (0-2).

A 21. percben Beausejour szabadrúgása után Boyce lőtt, Reina nagy bravúrral védett. Hiába a helyzet, a Wigan kezdett szétesni, Boyce és McArthur egymást osztotta és lökdöste, a játékvezető próbálta békíteni a csapattársakat... A 33. percben Suárez állt egy újabb szabadrúgás mögé, és balról, 23 méterről lőtt, a labda megpattant Maloneyn, Al-Habszi is benézte, így a játékszer a bal alsóban kötött ki (0-3).

A 36. percben megint órásit mentett Reina: Beausejour balról ívelt be, Di Santo fejesét a léc alól piszkálta ki a spanyol kapus. A 39. percben Suárez 16-ról lőtt, Al-Habsziról kijött a labda, Allen azonban nem tudta bepasszolni a hálóba. A hosszabbításban Beausejour szabadrúgását Reina tolta fölé.

A második félidő ugyanúgy kezdődött: Reina kirúgásával Glen Johnson ment el a jobb oldalon, Suárezhez passzolt, aki lehagyta védőjét, és Al-Habszi lábai között a kapuba gurított (0-4). A mérkőzés ezután nem meglepő módon leült, a hazaiaknak voltak helyzeteik, a 78. percben Maloney balról éles szögből lőtt, Reina védett. A hajrában Henderson fejesénél McCarthy mentett a gólvonalon.

A Mersey-parti együttes a Swansea elleni 5-0 után ismét hengerelt, és a hetedik a tabellán. Luis Suárez pályafutása harmadik tripláját jegyezte a Premier League-ben, és 21 góllal az élre állt a mesterlövészek listáján, kettővel vezet Robin van Persie előtt.

Premier League, 28. forduló:
Wigan Athletic-FC Liverpool 0-4 (0-3)
gólszerző: Downing (2.), Suárez (18., 34., 49.)
 
Korábban:
Manchester United-Norwich City 4-0 (1-0)
Chelsea-West Bromwich Albion 1-0 (1-0)
Swansea City-Newcastle United 1-0 (0-0)
Everton-Reading 3-1 (1-0)
Southampton-Queens Park Rangers 1-2 (1-1)
Stoke City-West Ham United 0-1 (0-1)
Sunderland-Fulham 2-2 (1-2)
 
Vasárnap játsszák:
Tottenham Hotspur-Arsenal 17.00
 
Hétfőn játsszák:
Aston Villa-Manchester City 21.00