Serie A

Emberelőnyben nem volt kérdéses a Milan győzelme

A Milan a 16. perctől emberelőnyben futballozva könnyedén, 3-0-ra verte a Laziót az olasz labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában.

A Milan és a Lazio rangadóján előzetesen inkább a hazai gárda tűnt az esélyesebbnek, ugyanis Massimiliano Allegri együttese nyolc forduló óta veretlennek mondhatta magát. Ráadásul a Bajnokok Ligájában másfél héttel ezelőtt magabiztos játékkal győzte le a Barcelonát, majd múlt vasárnap a városi derbin - sok helyzetet elpuskázva - 1-1-es döntetlent játszott az Interrel. A Lazio hétfő este simán nyert a Pescara ellen, ezzel öt mérkőzésből álló nyeretlenségi sorozatot szakított meg. A vörös-feketék a forduló előtt a negyedikek voltak a tabellán, hátrányuk mindössze két pont a volt harmadik Lazióval szemben.

Mindkét csapatnál volt nagy hiányzó: a hazaiknál Mario Balotelli az Inter ellen szenvedett térdsérülést (hasonló okból maródi Bojan Krkic, Kevin Constant, Daniele Bonera, Luca Antonini és Nigel De Jong is), Philippe Mexes pedig eltiltott, a vendégeknél régóta sérült Miroslav Klose (és Stefano Mauri, Cristian Brocchi, Abdoulay Konko és Marius Stankevicius).

Jól kezdődött a mérkőzés, a 2. percben El Shaarawy balról, hat méterről lőtt, de Marchetti zárta a szöget. Ezután ismét a vörös-feketék házi gólkirálya indult meg a kapu felé, Marchetti kivetődött, de Boateng elé ütötte a labdát, a ghánai középpályás lövését Biava vágta ki a gólvonalról. A túloldalon az ötödik percben Floccari gurított kissé könnyelműen Abbiati kezei közé. 

A 11. percben bal oldali beívelést El Shaarawy fejelt jócskán fölé. Két perc múlva Floccari csúsztatott fölé egy jobb oldali szögletet. Az első negyedóra végén Candreva borította fel a kapura törő El Shaarawyt, Nicola Rizzoli hosszas tanakodás után kiállította a játékost, és szabadrúgást ítélt a talán a vonalon belül történt esetért. A legurított labdát Montolivo lőtte a jobb alsó mellé.

Emberelőnyben természetesen a Milan irányított, a Lazio keményen védekezett. De Sciglio bal oldali beadása a bal felső felett suhant el, Flamini távolról lőtt mellé, Pazzini az ötösről a kapu fölé pörgetett. A szünet előtt nehéz helyzetbe került a római együttes: a 40. percben Abate jobb oldali lövését Marchetti kiütötte, El Shaarawyról Pazzini elé került a labda, aki közelről a hálóba passzolta (1-0). Négy perc múlva jobbos szöglet után El Shaarawy bólintását Marchetti bravúrral védte, de ismét lecsaptak a kipattanóra, ezúttal Boateng (2-0).

A szünet után a csereként beállt, a januárban a Parmától érkezett Zaccardo 11 méterről a jobb sarok mellé lőtt, a másik oldalon Hernanes szabadrúgását a léc alól szedte ki Abbiati. A 60. percben nagy gólt lőtt Pazzini: Radu eladott labdáját a 16-os előteréből a bal alsóba durrantotta (3-0).

Az 55. percben Hernanes balról, szabadrúgásból tekert, Abbiati védett a rövid felsőnél. A szöglet után Biava jócskán mellé fejelt. A 64. percben Boateng, két perccel később Pazzini kísérlete kerülte el a kaput. A 68. percben előbbi 16-ről a jobb alsó mellé tüzelt. El Shaarawy balról a kapu mellé csavart. A Sasok nem tudtak kiszabadulni a szorításból, El Shaarawy nagyon aktív volt, de ezúttal nem tudta szaporítani góljai számát. Érkezett Niang és Robinho, illetve Saha a pályára, Niang a végén 16-ról a kapu fölé csavart, a hosszabbításban Saha szabadrúgásból Abbiatio kezébe lőtt.

Nagyon simán nyert a Milan, amihez persze kellett a kiállítás is. Győzelmével Massimiliano Allegri csapata helyet cserélt a Lazióval a dobogó alsó fokán.

Serie A, 27. forduló:
AC Milan-Lazio 3-0 (2-0)
gólszerző: Pazzini (40., 60.), Boateng (44.)
kiállítva: Candreva (16. - Lazio)
 
Vasárnap játsszák:
Torino-Palermo 12.30
Bologna-Cagliari 15.00
Catania-Internazionale 15.00
Fiorentina-Chievo 15.00
Pescara-Udinese 15.00
Sampdoria-Parma 15.00
Siena-Atalanta 15.00
AS Roma-Genoa 20.45