Biatlon

Berger odahaza is folytatja a tarolást - most az üldözésesben győzött

  • VNA

A norvég Tora Berger a pénteki sprint verseny után szombaton már az üldözéses futamot is megnyerte, így övé a szakági Világkupa.

A pénteki sprint verseny megnyerése után a szombati üldözéses futamban is a norvég Tora Berger végzett az élen Oslóban. Az idei világbajnokságon is remeklő norvég klasszis ezzel a sikerével már megnyerte a szakági Világkupát is, és az összetett versenyben is csak kevés választja el a végső sikertől. Tora Berger végül több mint félperces előnnyel diadalmaskodott a francia Marie-Dorin Habert előtt. A nehéz szélviszonyokra jellemző, hogy a mezőnyből senki sem tudott hibátlanul lőni, sőt minden induló legalább két célt elvétett a négy lövészettel tarkított verseny során. A hevesen fújó szél miatt a legjobbak is bajban voltak, az első tíz helyen végző biatlonosok összesen 48 lövőhibát (!) követtek el.

Biatlon Világkupa - Oslo (NOR) - 10 km női üldözéses
1. Tora Berger (NOR) 32:12,2 (4 lövőhiba)
2. Marie Dorin Habert (FRA) +31,2 mp (2)
3. Anasztazija Kuzmina (SVK) +45,1 mp (4)
4. Krystyna Palka (POL) +1:32,3 mp (2)
5. Darja Domracseva (BLR) +2:14,5 mp (9)
6. Tiril Eckhoff (NOR) +2:29,1 mp (4)

A futamot kihagyta a német Miriam Gössner, aki csütörtökön még az északi sí-világbajnokság női sífutó váltójában szerepelt, így fáradtságra hivatkozva nem állt od a rajthoz. Dötnését az is elősegítthette, hogy a pénteki spritnben csak a 24. helyen végzett, így most - pláne ilyen szélben - nem sok esélye lett volna a dobogóra kerülésre. Újabb oslói sikerével Tora Berger egy újabb fontos lépést tett a 2012/13-as összetett Világkupa megnyerése felé, hiszen előnye most már több mint háromszáz pont a mostani versenyen ugyan a második helyről induló, de rendkívül gyengén lövő Domracseva előtt. A hölgyek számára a Világkupa sorozat vasárnap a norvég fővárosban egy újabb tömegrajtos versennyel folytatódik.

Az összetett Világkupa állása - hat versennyel a vége előtt
1. Tora Berger (NOR) 1009 pont
2. Darja Domracseva (BLR) 700 pont
3. Andrea Henkel (GER) 670 pont
4. Marie Dorin Habert (FRA) 640 pont
5. Olena Pidrusna (UKR) 631 pont
6. Kaisa Mäkäräinen (FIN) 630 pont