Bundesliga

Az utolsó pillanatokban fordított a Leverkusen Hajnalék ellen

  • SZA

Bő egy óráig vezetett a Hajnal Tamás nélkül felálló Stuttgart, a második félidő hajrájában öt perc alatt Kiessling és Bender góljaival mégis fordított a Leverkusen a Bundesliga 24. fordulójában.

Bár idén nem szerepel annyira jól a Stuttgart, mint ahogy az hagyományaihoz méltó lenne, mégis legalább egy embernek presztízsrangadó volt a Leverkusen elleni találkozó. Bruno Labbadia edző ugyanis a 2008/2009-es idényben a gyógyszergyáriak trénereként dolgozott - annak idején irányítása alatt egy kupadöntőig jutott a Bayer.

Az extra motivációt a játékosok is megérezték, a BayArenában ugyanis már a 12. percben megszerezték a vezetést a látogatók. Ibisevicset ugratták ki a balösszekötő helyén, Wollscheid pedig csak a bosnyák lábát tudta eltalálni, a labdát nem. Tizenegyes! A büntetőt a sértett végezte el, s pontosan helyezett a jobb sarokba, Lenónak nem sok esélyt hagyva. 0-1!

A szünet előtt még Kiesslingnek volt egy nagy helyzete (a szőke óriás fejesét Tasci mentette a gólvonalról), de végül egygólos előnnyel mehetett az öltözőbe a vendégcsapat. A második félidőben azonban megkapták a magukét: a sorozatos Bayer-támadások a 82. percben értek be, amikor Molinaro emelte magasra Hegeler lövésénél a kezét, s látványosan megállította azt. Tizenegyes! A büntetőt Kiessling szokásához híven középre lőtte, Ulreich azonban jobbra elvetődve már nem tudta megállítani azt. 1-1!

Az utolsó percekben összeesett a Stuttgart, s egyre-másra alakította ki Sami Hyypia csapata a helyzeteket. Végül a 86. percben sikerült megszerezni a vezetést a hazaiaknak: ismét Kiessling próbálkozott közvetlen közelről, Ulreich azonban hatalmas bravúrral kiütötte a labdát. Balszerencséjére egyenesen Lars Bender elé, aki közelről a kapuba fejelte azt. 2-1!

A kisebbfajta szerencsével kibrusztolt győzelemmel egy pontra jött fel a Leverkusen a délután simán győző Dortmund mögé; a Stuttgart a vereségével maradt a 11. helyen. 

Bundesliga
24. forduló
Bayer Leverkusen - VfB Stuttgart 2-1 (0-1)
Gól: Kießling (82., Bender (85.), illetve Ibisevics (12.-büntetőből)