Premier League

A végére tartogatta a csattanót a United

A listavezető Manchester United 4-0-ra legyőzte otthon a Norwich Cityt az angol labdarúgó-bajnokság 28. fordulójának szombati játéknapján. A Chelsea egy góllal verte a vendég West Bromwich Albiont.

MU-Norwich

A Vörös Ördögöknél kimaradt a keretből is a pályafutása ezredik tétmérkőzése előtt álló Ryan Giggs, Sir Alex talán egy illusztrisabb ellenfél, a Real Madrid ellen ünnepelteti meg az újabb egy évet hosszabbító walesi klublegendát. A United azt a Norwich-ot fogadta, amely a szezonban az Everton és a Spurs mellett le tudta győzni a gyárvárosiakat. Ferguson megint rotált, bekerült a védelembe Smalling és Evans, a középpályára Anderson, elöl pedig ott volt Van Persie, aki a QPR ellen kisebb deréksérülést szenvedett.

Az Old Traffordon unalmasan csordogált a mérkőzés, meglepetésre a Norwich-nál volt többet a labda. Az álmosságot Michael Carrick próbálta megtörni, a 25. percben a bal alsóra tartó lapos lövését védte Mark Bunn. Az első félóra végéhez közeledve felébredt a United, sorra rúgta a szögleteket, a 35. percben Van Persie 17 méterről jóval a kapu fölé tüzelt. A hosszabbításban csak megszerezte a vezetést a United: Valencia tette be jobbról a labdát, Van Persie csak belekapni tudott, így került az Kagawához, aki jobbról, hét méterről a kapu közepébe lőtt (1-0).

Hasonlóan szürkén kezdődött a második játékrész, az 51. percben Snodgrass lőtt a kapu fölé. A Norwich egyenrangú ellenfél volt, a 60. percben Howson megpattanó lövés ment mellé, a 63. percben egy visszafejelt labdát Russell Martin vágott közelről, ziccerben fölé. Gólt viszont a Manchester United szerzett: a 76. percben Carrick előre vágta a labdát Rooneynek, aki egy testcsellel becsapta védőjét, középre gurított az érkező Kagawának, aki a bal alsóba helyezett (2-0). Rögtön ezután Welbeck balról a kapusba lőtt. A hajrában összejött a mesterhármas Sindzsi Kagawának: Rooney passzából jobbról, a japán ötösről emelt a kapuba (3-0). A végén Rooney két gólpassz után csodálatos gólt szerzett: Welbecktől kapta a labdát, megtolta azt, és 23-ról a léc alá suhintotta (4-0).

Unalmasnak indult, a vége kiütés lett, 15 ponttal vezet a Manachester United a City előtt, kedden a Real Madrid elleni BL-nyolcaddöntő visszavágója következik.

Chelsea-WBA

Erős csapattal állt ki a City elleni vereséget feledtetni kívánó Chelsea a West Brom ellen, a vendégek menedzsere, Steve Clark játékosként 1987 és 1998 között szerepelt a Kékeknél, majd 2004 és 2008 között pályaedző volt. A hazaiak rögtön a 4. percben ziccert rontottak, jobb oldali beadás után Oscar közelről lőtt, Foster bravúrral hárított. A 7. percben Reid bombázott szabadrúgásból, Cech kipiszkálta a léc alól. A Chelsea játszott fölényben, és jóval mutatósabban mint a Man. City ellen. A 21. percben Oscar 20 méterről tekert mellé-fölé, a 28. percben David Luiz szabadrúgását ütötte szögletre Foster. A sarokrúgás után Oscar ívelt be balról, a hosszún Luiz visszafejelte a labdát, Demba Ba pedig az üres kapuba helyezte azt (1-0). A Chelsea lendületben maradt, veszélyesek voltak az átlövései, de a vendégvédelem állta a sarat.

A második félidő elején Lampard ostromolta volna a klubcsúcsot, de lesről talált a hálóba. Az 58. percben egy bal oldali beadásba Ba kotort bele, Forster mentett. Oscar lövéseit védte Forster, a túloldalon Odemwingie szabadrúgását Cech tolta fölé, a szöglet után is nagyot védett a cseh kapus. A Chelse a végén izgulhatott, végül azonban begyűjtötte a három pontot.

A többi mérkőzésen

Az Everton két vereség után magabiztosan győzött a Reading ellen, a Ligakupa-győztes Swansea hazai pályán a Newcastle-t verte meg. A QPR hat forduló után nyert ismét, 2-1-re a Southampton otthonában.

Premier League, 28. forduló:
Chelsea-West Bromwich Albion 1-0 (1-0)
gólszerző: Ba (28.)
 
Everton-Reading 3-1 (1-0)
gólszerző: Fellaini (42.), Pienaar (59.), Mirallas (66.), ill. Robson-Kanu (84.)
 
Manchester United-Norwich City 4-0 (1-0)
gólszerző: Kagawa (45+1., 76., 87.), Rooney (90.)
 
Southampton-Queens Park Rangers 1-2 (1-1)
gólszerző: G. Ramírez (45+1.), Sessègnon (70.), ill. Rémy (15.), Bothroyd (77.)
 
Stoke City-West Ham United 0-1 (0-1)
gólszerző: J. Collins (45+3.)
 
Sunderland-Fulham 2-2 (1-2)
gólszerző: Gardner (37. - 11-esből), ill. Berbatov (16. - 11-esből), Riether (34.)
 
Swansea City-Newcastle United 1-0 (0-0)
gólszerző: Moore (86.)
 
Később:
Wigan Athletic-FC Liverpool 18.30
 
Vasárnap:
Tottenham Hotspur-Arsenal 17.00
 
Hétfő:
Aston Villa-Manchester City 21.00