NB I

A címvédő és a Kecskemét is elégedett lehet az egy ponttal

A címvédő Debrecen gól nélküli döntetlent ért el Kecskeméten a labdarúgó OTP Bank Liga idei első, 18. fordulójának szombati nyitómérkőzésén.

A címvédő Kecskemétre látogatott, a lelátón a Loki korábbi játékosa, Dzsudzsák Balázs is helyet foglalt.

Az első helyzet a vendégeké volt, a 4. percben Bódi Ádám jócskán a kapu mellé lőtt, majd egy perc múlva eltalálta ugyan, de Antal Botond könnyedén hárított. A túloldalon Vukaszovics távoli lövésében sem volt veszély. A KTE próbált nekimenni ellenfelének, de a támadásépítés nehezen ment a liláknak, fogást a meccs elején a Loki sem talált a hazaiakon.

A folytatásban a Debrecen egyre nagyobb nyomás alatt tartotta a Kecskemét kapuját, a 16. percben Szakály löketét Antal kiütötte, a kipattanót Czvitkovics küldte mellé, majd Rezes félfordulatból lőtt, a kapus védett. A 22. percben Pekár pattogós lövését védte Verpecz, egy perc múlva Czvitkovics tekerte kapura a legurított szabadrúgást, ami centikkel kerülte el a bal felsőt. A 33. percben Czvitkovics újabb szabadrúgását Antal fogta. A 37. percben Szakály passzolt remek ütemben Rezeshez, akinek közeli lövését Antal védte. A hazaiaknál Rajczi passza után Burgos éles szögből a  rövid sarok mellé helyezett. Az első félidőben a Loki dominált, csak a gól hiányzott játékából. A Kecskemét új igazolása, Rajczi Péter agilisan futballozott, de jól hatástalanították a védők.

Más felfogásban ment ki a második felvonásra a KTE, beszorította a vendégeket. A 48. percben óriási lehetőséget hagyott ki Horváth Ferenc csapata: jobb oldali beívelés után nem tudott felszabadítani a védelem, Póti szép sarkazása után Burgos két lépésről Verpeczbe lőtte a labdát. Pekár lövése után Simac kezét is érintette a labda, a bíró nem fújt büntetőt. Vukaszovics 18-ról tüzelt, fél méterrel fölé. Érkezett a pályára az éppen Debrecenből hazatérő Yannick, aki új színt adott a már-már leülő meccsnek, a vendégek többször csak sárga lap árán tudták feltartóztatni.

A 67. percben a Loki is eljutott Antal kapujáig, Korhut bal oldali beadását Rezes fejelte a jobb alsó mellé. A 69. percben Pekár szabadrúgása Verpecz kezében végezte. A 78. percben Czvitkovics lapos lövését Antal védte a jobb alsónál. Egy perccel később Burgos 14-ről nagy helyzetben a kapu fölé durrantott. A hajrá a debrecenieké volt, de Sidibe pár méterről csúnyán mellélőtt, Bódi emelését Antal kapta le, Szécsi bombáját Antal tenyerelte fölé, Ferenczi János ballal mellé lőtt.

Maradt a 0-0, a KTE először játszott gól nélküli döntetlent a szezonban.

OTP Bank Liga, 18. forduló:
Kecskeméti TE Phoenix Mecano - DVSC-TEVA 0-0
Kecskemét, 2000 néző, v.: Vad II.
sárga lap: Póti (32.), Patvaros (78.), illetve Simac (68.), Nagy (70.), Ramos (72.)
 
Kecskeméti TE Phoenix Mecano: Antal - Koszó, Póti, Vaskó, Forró - Vukasovic, Patvaros, Pekár (Diaz, 82.), Bertus (Savic, 74.) - Rajczi (Yannick, 65.), Burgos
 
DVSC-TEVA: Verpecz - Nagy, Simac, Mészáros, Korhut - Bódi, Ramos, Czvitkovics, Szakály (Ferenczi, 76.) - Rezes (Sidibe, 83.), Pölöskei (Szécsi, 65.)