NBA

Rangadót nyert a Clippers

Csütörtökön három mérkőzést rendeztek az NBA-ben (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság), a legnagyobb rangadó pedig egyértelműen a Pacers-Clippers találkozó volt, ahol utóbbi hagyhatta el győztesen a parkettet.

Chris Paul

Indiana-Los Angeles Clippers
91-99

A nap mérkőzését a Pacers és a Clippers játszotta egymással, amely a várakozásoknak megfelelően rendkívül izgalmas találkozó volt. A vendégek többször is megpróbáltak elhúzni, ám az Indiana valahogy mindig talpra tudott állni. A Clippers bő öt perccel a találkozó vége előtt már 17 ponttal vezetett, ennek ellenére a Pacers 13-0-s rohamot vezetett, amivel szorossá is tette a mérkőzést, ekkor azonban jött Chris Paul, aki bebiztosította a sikert a vendégeknek.

Paul egyébként a meccs legjobbja volt, 29 pontot szerzett, ugyanakkor nem feledkezhetünk meg Jamal Crawfordról sem, aki 23 egységgel járult hozzá csapata sikeréhez. A másik oldalon ketten zártak húsz pont felett, név szerint David West és Paul George.

Chicago-Philadelphia
93-82

Chicagóban folytatódott a Philadelphia pocsék sorozata, hiszen a Sixers sorozatban hatodik mérkőzését veszítette el. A problémát ezúttal nem a védekezés jelentette, amelyre Doug Collins, a csapat vezetőedzője is kitért: „ A védelmünk elég jó volt ahhoz, hogy nyerjünk.” Valóban, hiszen a Bulls csak 38%-kal dobott mezőnyből, viszont a támadás a vendégeknek sem ment jobban.

Mindez elsősorban Joakim Noah érdeme, aki a palánk alatt kiváló munkát végzett, és tripla-duplát ért el. 23 pontja és 21 lepattanója mellé 11 sapkát is kiosztott, ami valljuk be őszintén, nem mindennapi teljesítmény. A másik oldalon Jrue Holiday és Spencer Hawes hozta a kötelezőt, előbbi 22, utóbbi pedig 20 ponttal zárt, ám a csapattársak ritka gyenge napot fogtak ki.

Los Angeles Lakers-Minnesota
116-94

Magabiztos sikert aratott a Los Angeles Lakers is, amely egyre közelebb kerül a rájátszáshoz. A hazaiak ugyanis ellentmondást nem tűrően, előnyüket folyamatosan növelve, gyakorlatilag felmosták a padlót a Farkasokkal.

A sikerben nagy szerepe volt Kobe Bryantnek, aki 33 ponttal zárta a mérkőzést, ám ezúttal a kispad is összekapta magát, hiszen Jamison 17, Meeks 16, Blake pedig 13 pontot tett a közösbe. A másik oldalon Ricky Rubio 13 ponttal és 13 gólpasszal dupla-duplát ért el, J.J. Barea pedig 20 egységgel terhelte az ellenfél gyűrűjét.

NBA
Alapszakasz, 114. játéknap
Indiana-Los Angeles Clippers 91-99
Chicago-Philadelphia 93-82
Los Angeles Lakers-Minnesota 116-94