Bayern München

Újra a csúcson vagyunk - Uli Hoeness

Utolsóként a Bayern München jutott be a labdarúgó Német Kupában a négy közé, miután a szerdai negyeddöntőben Arjen Robben bombagóljával legyőzte a vendég Borussia Dortmundot. Jupp Heynckes, a bajorok vezetőedzője kiemelte, nagyon harcos ellenfelet tudtak felülmúlni.

"Jól és agresszíven játszottunk, és remekül teljesítettünk egy szintén nagyon harcos ellenfél ellen. Mainzban és Wolfsburgban is olyan ellenféllel találkoztunk, amely nagyot küzdött, a csapatom minőségét mutatja, hogy meg tudtuk nyerni ezeket a meccseket" - nyilatkozta Jupp Heynckes.

"Németországi fölényünk megerősítést nyert - fogalmazott Uli Hoeness, a Bayern elnöke. - A csapat fantasztikus futballt játszott ma. Sokat tettünk érte, újra a csúcson vagyunk a német labdarúgásban."

"Nincs problémán a Dortmunddal, nagyszerű munkát végeznek. A BVB egy új szintre emelt minket, az eredményt mindenki látta ma, tökéletesen futballoztunk" - tette hozzá a bajorok elő embere.

"Fontos gól volt, nemcsak nekem, a csapatnak is. Győzni és továbbjutni akartunk, valamit megmutatni, milyen erőt képviselünk. Ezt maradéktalanul sikerült ezt végrehajtanunk" - mondta Arjen Robben.

A csapatkapitány Philip Lahm kiemelte, hogy védekezésben ismét jól teljesítettek. A Bayern még egyetlen gól sem kapott a kupában, míg a Bundesligában 23 forduló alatt mindössze nyolcszor rezdült meg Manuel Neuer hálója. A ligában a második legkevesebb gólt, 22-őt a Freiburg kapta.

Német Kupa, negyeddöntő:
Bayern München - Borussia Dortmund 1-0 (1-0)
gólszerző: Robben (43.)