Európa Liga

Rasszizmus, petárdák - bezárták a Lazio és a Fenerbahce stadionját

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nézőtéri rendbontás miatt két, illetve egy nemzetközi mérkőzésre bezáratta az olasz Lazio és a török Fenerbahce stadionját.

A római klub azért bűnhődik, mert múlt csütörtökön, az Európa Liga legjobb 32 csapata között a német Borussia Mönchengladbach felett aratott 2-0-ás győzelem során szurkolói rasszista rigmusokat skandáltak és náci karlendítéssel okoztak botrányt. Az Olimpiai Stadionban így nem lesz néző március 14-én, a német VfB Stuttgart ellen a 16 közötti párharc visszavágóján, illetve azt követő nemzetközi kupatalálkozóján. A Laziónak emellett 40 ezer eurót kell fizetnie, így a jelenlegi idényben már összesen 220 ezer eurós bírságnál tart.

A Fenerbahce ugyancsak március 14-én fogadja üres lelátók előtt a cseh Viktoria Plzent az EL-visszavágón. Az isztambuliaknak - akik 60 ezer eurót is kötelesek fizetni - azt rója fel az UEFA, hogy hívei múlt csütörtökön petárdákat dobáltak a pályára a fehérorosz BATE Boriszov elleni EL-meccsen, méghozzá a stadionon kívülről, ugyanis már az a találkozó is zárt kapus volt egy korábbi rendbontás miatt. Ha a török csapatnál hasonló incidens történik a következő két évben, akkor az UEFA kizárja őket az aktuális európai kupasorozatból.