Eredivisie

Négymeccses eltiltást kapott a Mathijsennel verekedő Lens - videó

A Holland Labdarúgó Szövetség megerősítette, hogy Jermain Lens kihagyja csapata, a PSV Eindhoven következő négy mérkőzését, miután a Feyenoord otthonában rendezett vasárnapi rangadó után a játékoskijáróban összeverekedett a rotterdamiak védőjével, Joris Mathijsennel. A derbit a Ronald Koeman irányította hazaiak nyerték 2-1-re.

Dzsudzsák Balázs korábbi csapattársa, a 25 esztendős Lens pórul járt, valaki ugyanis videóra vette a lefújás után történteket. A felvételen látszik, hogy a szélső a játékoskijáróban megragadja az ellenfél védőjének mezét, a két futballistát pedig a játékostársaknak és a stáb tagjainak kellett szétválasztaniuk.

Az "előjáték" már a gyepen megtörtént Lens és Mathijsen között

A PSV Eindhoven egyetértett a szövetség döntésével, az ellen nem fellebbezett, sőt, külön büntetést is kiszab majd fegyelmezetlen labdarúgójára. A klub technikai igazgatója, Marcel Brands mélységes csalódottságát fejezte ki Lens viselkedésével kapcsolatban.

"A játékos szégyent hozott az egyesületre, ráadásul bocsánatot sem kért a történtek miatt. A lehető legsúlyosabb büntetést kapja ezért."

Lens az eindhoveniek szerdai Holland Kupa-mérkőzését is kihagyja a PEC Zwolle ellen, mivel a legutóbbi találkozón begyűjtötte ötödik sárga lapját.