Bundabotrány

Lehallgatott telefonbeszélgetés sodorhatja bajba Détárit?

A rangado.hu az általa ismert nyomozati okiratok közül egy lehallgatási jegyzőkönyvet hozott nyilvánosságra 2010. február 24-ről, amikor a portál szerint Détári Lajos a bundaügy egyik fő gyanúsítottjával beszélgetett.

A lehallgatási jegyzőkönyvből nem derül ki, hogy melyik mérkőzés kapcsán folyt az egyeztetés. A dokumentum alapján Détári közli, hogy „egy ember nagyon fél, azért mert b.sztatják annyira.” Arra a kérdésre pedig, hogy most mit csináljanak a fogadási csalók, így válaszolt: "semmi gond, megvan persze, azért mondom." A portál a napokban írta meg, hogy a legutóbb az FTC-nél edzősködő Détári az ügyészség adatai szerint 2009-ben 365 alkalommal beszélt telefonon a bundaügy magyarországi szervezőivel.

A nemzetközi bundabotrány egyik gyanúsítottja, Horváth Gábor - akinek meg kell majd jelennie a bíróság előtt - tegnap a Nemzeti Sportnak adott interjúban cáfolta azokat a híreket, melyek szerint Détári Lajosra, illetve a Sport TV műsorvezetőjére, korábbi barátnőjére, Lipcsei Bettára is terhelő vallomást tett volna. Horváth ugyanakkor a rangado.hu szerint azt vallotta 2011. november 23-án, hogy a korábbi világklasszis a 2008. november 9-én lejátszott ZTE–Siófok meccs kapcsán fogadott. Ekkor Détári a Siófok trénere volt.

Dr. Dezső Antal, H. Gábor egyik ügyvédje nem kívánta feloldani védence vallomásának ellentmondásait a Bors című napilapnak, ugyanakkor megszólalt Fazekas Géza, az ügyészség szóvivője Détárival kapcsolatban. "Ilyen nevű személyt nem hallgatott ki az ügyészség, és bűncselekmény gyanúja sem merült fel vele kapcsolatban."