Bundabotrány

Telefont dugtak a sípcsontvédőbe a bundázó focisták

A rangado.hu a Bochumi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának német nyelvű nyomozati iratai alapján arról számolt be, hogy a bundavezér, Ante Sapina első számú magyarországi embere Andruskó Attila, a Siófok játékosa volt.

A rendőrség szerint vele még személyesen is találkozott Sapina, méghozzá a 2009. május 23-án lejátszott ZTE–Siófok (5-3) manipulált mérkőzés előtt - írta a rangado.hu. A bochumiak állítják, hogy a Siófok játékosait megvesztegették, Andruskón keresztül. Kijelentik, hogy semmilyen információ nem keletkezett arra vonatkozóan, hogy Sapináék mást is bevontak volna a csalásba.

Andruskót egyébként a szlovéniai Beciri Erdzan hozta össze a bundamaffiával. Beciri Magyarországon a Kaposvölgye csapatában játszott. A vallomásokból kiderül, hogy a másik magyarországi játékoskapcsolatot Somorjai Tamás jelentette, aki akkor a Vasasban focizott.

Marijo Cvrtak egy korábbi vallomásában azt mondta, hogy a bundázó magyar focisták a sípcsontvédőjükbe mobiltelefont raktak, hogy az utolsó pillanatig értesíteni lehessen őket, miként kell egy-egy meccset befolyásolni. Sapináék vallomásaiból és a lehallgatott beszélgetésekből kiderül az is, hogy 2009-ben három olyan edző is volt, akihez fordulhattak a bundamaffia tagjai. Egyikük magyar, ketten nem magyar állampolgárok, a bundaügyben semelyikük neve nem merült fel eddig.