Német Kupa

Kétgólos előnyről esett ki Szalai Ádám csapata

  • SZA

Bár már négy perc után két góllal vezetett a Szalai Ádámmal a kezdőben fellépő Mainz, Thomas Tuchel csapata a végén hosszabbításban kikapott 3-2-re a Freiburg ellen a Német Kupa elsőként megrendezett negyeddöntőjében.

Bár mindkét csapat egy-egy soványka döntetlennel gyarapította csak pontjainak számát a hétvégén a Bundesligában, mégis hatalmas erőbedobással kezdett a Szalai Ádámot a kezdő sípszótól bevető Mainz. A hazaiak már az első percben megszerezhették volna a vezetést (Parker szabadrúgását tolta hatalmas bravúrral szögletre Baumann kapus), de nem késlekedtek sokat a beköszönéssel: Ede középre passzolt labdáját Parker úgy bombázta a jobb felső sarokba, hogy még az ott elhelyezett kamera is megvakult. 1-0!

Thomas Tuchel csapata a vezető találatot követően is folytatta tovább a Blitzkrieget. A 4. percben egy hosszan előreadott labdát gyönyörűen vett le Szalai, majd higgadtan az érkező Zimling elé tálalt. A dán pedig nem állítgatott a labdán, 23 méterről, középről tudatosan, pontosan külsővel kilőtte a jobb alsót. 2-0!

A második félidőben azonban Prospech kiállítását követően (a cseh védő kétszer is sárga lapot érően szabálytalankodott Caligiurival szemben) fölénybe került a Freiburg. Christian Streich csapata pedig mindent bevetett az egyenlítésért; nemegyszer csak a kapufa képében megtestesült szerencse mentett a hazai védők helyett.

A 84. percben így megérdemelt volt a vendégek szépítése (Santini helyezett közvetlen közelről a kapuba egy, az alumíniumról kijövő bombát), akik a 91. minutumban akár egyenlíthettek is volna, de Krmas fejese újfent a keresztlécről pörgött le. A Mainz azonban nem kerülhette el a sorsát: egy Krmas elleni szabálytalanságért tizenegyest kapott a Freiburg, amit a vendégek legjobbja, Caligiuri higgadtan a jobb alsóba helyezett. 2-2, így jöhetett a hosszabbítás!

A ráadásban az első lehetőség Szalai előtt adódott, de középről, szorongatott helyzetből leadott lövését Baumann ujjheggyel a jobb kapufa mellé tolta. Ez volt csapatának veszte: a 108. percben a mérkőzés embere, Daniel Caligiuri közvetlen közelről megszerezte a végül mindent eldöntő gólt is; így az elődöntőbe jutott a Freiburg.

Német Kupa
Negyeddöntő
Mainz 05 - Freiburg 2-3 (2-0, 2-2, 2-2)
Gól: Parker (2.), Zimling (4.), illetve Santini (86.), D. Caligiuri (90+3., 108.-az elsőt büntetőből)