Serie A

Nem tudott kikecmeregni a hullámvölgyből a Napoli

A tabellán második Napoli gól nélküli döntetlent játszott idegenben az Udinesével az olasz labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának hétfői játéknapján, vagyis csak egy ponttal csökkentette hátrányát az éllovas Juventusszal szemben.

Pörgősen kezdődött a mérkőzés, a hazaiaknál Pasquale, a vendégeknél Cavani veszélyeztetett, aztán ellaposodott a találkozó a félidő második felében. A 36. percben Hamsík fejese vitt némi színt a meccsbe, Padelli védett. A 38. percben Di Natale szabadrúgása után a sorfalról szögletre pattant a labda. A szünet után is a Napoli irányított, de kissé erőtlenül játszott. Az 54. percben Hamsík 12 méteről félfordulatból a kapu mellé lőtt, majd Insigne kísérlete kerülte el a kaput. A 66. percben Basta mintha megrángatta volna Armero vállát, ám elmaradt a tizenegyes. A 69. percben Basta az ötös bal sarkáról gurított be, Domizzi szorításában Cavani nem tudta berúgni a ziccert.

A tabellán második nápolyiak nem tudtak gót szerezni, öt tétmeccs óta nyeretlenek, négy mérkőzés óta be vannak oltva gól ellen, a bajnokságban zsinórban harmadszor ikszeltek. Pénteken az éllovas Juventust fogadják a következő fordulóban, hatpontos hátrányban.

Serie A, 26. forduló:
Udinese-Napoli 0-0
 
Később:
Lazio-Pescara 21.00
 
Vasárnap játszották:
Internazionale-AC Milan 1-1 (0-1)
Sampdoria-Chievo 2-0 (1-0)
Cagliari-Torino 4-3 (1-0)
Juventus-Siena 3-0 (1-0)
Atalanta-AS Roma 2-3 (2-2)
Parma-Catania 1-2 (0-2)
 
Szombaton játszották:
Palermo-Genoa 0-0
 
Kedden játsszák:
Bologna-Fiorentina 20.00