Barcelona

Guardiola nyomozókkal figyeltette Piquét és a többieket

Spanyol értesülések szerint Pep Guardiola az FC Barcelona trénereként egy nyomozó ügynökség segítségével tartotta szemmel játékosait, főképp Gerard Piquére "vadászott".

Guardiola

Az El Confidencial oldal állítása szerint a Metodo3 nevű nyomozó ügynökséget a Barcelona akkori elnöke, Joan Laporta fogadta fel, velük figyeltették a csapat néhány játékosát és bizonyos vezetőket. Guardiola főképp Piquére vadászott, a tréner arra volt kíváncsi, hogy a védő milyen gyakran bukkan fel a barcelonai éjszakában. Piqué a barátnője, Shakira miatt is célkeresztbe került, a vezetők már a viszony elején "rájuk tapadtak". Az El Confidencial szerint, ha Guardiola nem volt elégedett némely játékosának teljesítményével, akkor egy idő után az ügynökséggel figyeltette, hogy vajon az "egészségtelen" életmód is szerepet játszik-e a gyatra produkcióban.

Korábbi, 2010-es jelentések szerint a 2007/08-as idényben Decóról, Ronaldinhóról és Samuel Eto'óról nem éppen pozitív híreket gyűjtött csokorba a Metodo3. Ennek köszönhetően 2008-as kinevezésekor Guardiola egyikükre sem tartott igényt. Eto'o még egy évet lehúzott, csak 2009-ben távozott, de Ronaldinhón és Decón azonnal túladtak.