Serie A

Allegri szerint Balotelli jól reagált a provokációra, Moratti nem is látott ilyesmit

Az Inter és a Milan vasárnap 1-1-es döntetlent játszott a Serie A 26. fordulójának csúcsrangadóján. A várakozásoknak megfelelően a meccs egyik központi figurája a kék-feketék korábbi, a piros-feketék jelenlegi játékosa, Mario Balotelli volt.

A ghánai származású játékost maga Massimo Moratti, az Inter elnöke is féltette a mérkőzés előtt, mivel csapatának szurkolói néhány hete a Chievo elleni bajnokin is "elővették" a csatárt, és nem csak azért, mert már a városi riválisnál játszik, hanem bőrszíne miatt is. A klubvezető vasárnap este aztán nagyon elégedetten nyilatkozott a drukkerekről: "Gratulálnom kell a közönségnek, jól viselkedtek, kerülték a sportszerűtlen megnyilvánulásokat."

Mario Balotelli az Inter-Milan mérkőzésen a Serie A-ban 2013-ban.

Voltak, akik azért láttak ezt-azt a nézőtéren, egyes beszámolók felfújható banánokról és a Balotellit kísérő állandó - rasszistának azért nem nevezhető - füttyszót emelték ki. Ezekre a játékos nyugodtan reagált, egyedül a második félidőben intette csendre egyszer a szurkolókat.

Edzője, Massimo Allegri is elégedett volt vele: "Balotelli jól tette, hogy nem válaszolt a provokációkra, de azt sajnálom, hogy gólt nem tudott rúgni. Remek első félideje volt. Ne felejtsük el, hogy csak 22 éves és a korábbi csapata ellen játszott. Érthető, hogy nyomás alatt volt."