NBA

LeBron James tripla-duplájával Philadelphiában nyert a Heat

Szombaton hét mérkőzéssel folytatódott az alapszakasz az NBA-ben (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság). Izgalmakban és Pazar egyéni teljesítményekben ezúttal sem volt hiány, LeBron James például Philadelphiában jegyzett tripla-duplát.

LeBron James

Philadelphia-Miami
90-114

Nem volt túl nehéz dolga Philadelphiában a címvédőnek, hiszen a Heat magabiztos játékkal gyakorlatilag felmosta a padlót a Sixersszel. Jobban belegondolva ez persze nem újdonság, mivel a Miami sorozatban tizedszer verte a Philly-t, vagyis Jrue Holidayéknek nem mostanában termett babér Jamesék ellen.

A Heat sikerét elsősorban a Wade-James duónak köszönheti, előbb 33 ponttal zárt, utóbbi pedig 16 ponttal, 10 lepattanóval és 11 gólpasszal tripla-duplát könyvelhetett el. A másik oldalon a Holiday-Wright hátvédpár remekelt (40 pont összesen), ám a többiek gyenge napot fogtak ki.

Charlotte-Denver
99-113

Hasonlóan a Heathez, a Nuggets is magabiztos játékkal nyert szombaton, igaz, a Sixersnél jóval gyengébb ellenféllel, a Charlotte-tal szemben. Annak ellenére, hogy a találkozó rendkívül simán alakult a második negyed közepétől, ráadásul a Bobcats is kikapott, a közönség mégis szórakoztató mérkőzést láthatott, hiszen JaVale McGee például hét alkalommal zsákolt.

A találkozó legeredményesebb játékosa a faultgondokkal küzdő Kemba Walker volt, a fiatal védő 24 egységet tett a közösbe. A másik oldalon Ty Lawson 20 ponttal zárt, csapata legjobbja volt.

Washington-Houston
105-103

A játéknap egyik legizgalmasabb mérkőzését a fővárosban rendezték, a Washington drukkereinek pedig nem volt okuk a bánkódásra a találkozó végén. Történt ugyanis, hogy a Wizards 11 pontos félidei hátrányt ledolgozva megfordította a meccset a Rakéták ellen. A végjáték is érdekesre sikerült, mivel 103-103-nál Ömer Asik Emeka Okaforral szemben szabálytalankodott, ám a hazaiak centere csak egy büntetőt dobott be. Más kérdés, hogy a lepattanót az újonc Beal szerezte meg, aki azonban szintén csak az egyik dobását értékesítette, azonban a vendégek már nem tudták felhozni a labdát.

James Harden ismét kitett magáért, a fiatal hátvéd ugyanis 27 pontot termelt, míg csapattársa, Chandler Parsons 24 egységgel zárt. A másik oldalon Bradley Beal volt a legjobb, 21 pontot tett a közösbe.

Detroit-Indiana
72-90

Habár ezúttal az Indiana nem jutott száz pont fölé, a Pacers a kiváló védekezésnek köszönhetően nagyon simán nyert Detroitban. Az első negyedben például mindössze kilenc pontot tudott szerezni a Pistons, a találkozó pedig nagyjából ezen a ponton el is dőlt.

A találkozó legeredményesebb játékosa George Hill volt a maga 17 pontjával, de csapattársa, Paul George például dupla-duplát jegyzett. A másik oldalon Will Bynumnak 15 pont kellett ahhoz, hogy elmondhassa magáról, hogy szombaton ő volt a Detroit legjobbja.

Milwaukee-Atlanta
102-103

Sorozatban harmadik kiélezett mérkőzését veszítette el a Milwaukee, és hogy, hogy nem, ezúttal is Monta Ellisen múlt a mérkőzés. Igaz, hogy 11 másodperccel a vége előtt vezetéshez juttatta csapatát a tetovált hátvéd, azonban Horford visszavette azt, a dudaszónál pedig ismét Ellis következett, aki azonban rontott a sorsdöntő pillanatban.

Nem játszott egyébként rosszul Ellis, hiszen 14 pont mellett 10 gólpasszt jegyezhetett, de természetesen nem mehetünk el szó nélkül az új szerzemény, J.J. Redick mellett sem, aki 16 ponttal debütált. A másik oldalon hárman is húsz pont fölé jutottak, Devin harris, Jeff Teague és Al Horford kiválóan teljesített.

Los Angeles Clippers-Utah
107-94

A Jazz gyakorlatilag egy félidőn keresztül bírta tartani a lépést a Los Angeles Clippersszel, hiszen a harmadik negyedben 36-20-as verést kaptak Jeffersonék. Természetesen mondanunk sem kell, hogy ez a meccsbe került, a Jazz pedig már csak kozmetikázni tudott az eredményen a záró etap során.

A mérkőzés legkellemesebb meglepetését egyébként Lamar Odom produkálta, aki régi önmagára emlékeztetve 18 pontot termelt. No persze nem ő volt csapata legjobbja, hanem Caron Butler (21 pont), de Odom teljesítménye előtt így is kalapot kell emelnünk. A másik oldalon eszméletlenül gyenge teljesítményt láthattunk a kezdőktől. Nem csalás, nem ámítás, Randy Foye, Jamaal Tinsley és Marvin Williams nulla ponttal zárt!

NBA
Alapszakasz, 109. játéknap
Charlotte-Denver 99-113
Orlando-Cleveland 94-118
Washington-Houston 105-103
Detroit-Indiana 72-90
Philadelphia-Miami 90-114
Milwaukee-Atlanta 102-103
Los Angeles Clippers-Utah 107-94