Serie A

A Juventus focimeccset, a Roma hócsatát nyert

Remek játékkal magabiztosan győzte le a Juventus a Sienát a Serie A 26. fordulójában, míg a Roma nagyrészt irreális körülmények között, szakadó hóesésben játszott ötgólos mérkőzést az Atalanta vendégeként.

Torinóban a Juventus remekül kezdett a Siena ellen, szinte folyamatosan a vendégek tizenhatosa környékén tartotta a labdát. Ráadásul könnyedén, tempósan játszott a hazai csapat. Ugyan voltak pontatlan lövések és rossz utolsónak szánt passzok is, nem volt kérdéses, hogy a címvédő előbb-utóbb vezetést fog szerezni.

Lichtsteiner szerez gólt a Juventus-Siena mérkőzésen a Serie A-ban 2013-ban.

Ehhez végül egy nagy hiba kellett, egy Lichtsteinernek szánt labdát Pegolo kapusnak fogni kellett volna, de ő elvetődve szögletre akarta ütni. Addigra viszont a svájci odaért, a testét találta el a játékszer, ami onnan a hálóba pattant. (1-0)

A szünetig továbbra is megmaradt a hazai fölény, utána azonban a Siena bátrabban lépett fel, ennek köszönhetően kiegyenlítettebbé vált a játék. Ebben az időszakban már a Juventus védelmének is volt dolga néhányszor, de jól helytálltak Barzagliék, komoly vendéghelyzet nem alakult ki.

Ehelyett a 74. percben Giovinco kapott labdát a bal oldalon, és remek mozdulattal egyből a rövid felsőbe lőtte azt. (2-0) Innentől a torinóiak nem törekedtek labdatartásra, inkább a védekezésre koncentrált. A Siena megpróbált élni a lehetőséggel, Terlizzi egy kapufáig is eljutott, illetve Buffonnak is kellett egyet-kettőt védenie. A szépítés azonban nem sikerült, sőt, Pogba a hajrában szerzett még egy gólt, így magabiztosan nyert a listavezető. (0-3)

Bergamóban havazás közepette kezdődött az Atalanta-Roma mérkőzés, méghozzá igen intenzíven, ami jócskán hatással volt a játékra. Az első félidő vége felé valószínűleg a játékosok is alig láttak már a pályán, őket és a labdát látni pedig szinte lehetetlen volt. Pláne, hogy a Farkasok tiszta fehér szerelésben játszottak.

A nehéz körülmények között potyogtak is a gólok, Livaja már a 8. percben vezetéshez juttatta a kék-feketéket. (1-0) Marquinho jobbról befelé törve majd ballal lőve egyenlített (1-1), Pjanic remek szabadrúgásával a 34. percben pedig már a Roma vezetett. (1-2)

Livaja a szakadó hóban bizonytalankodó fővárosi védelmet többször is meglepte a szünet előtt, az utolsó pillanatokban pedig már Stekelenburg sem tudott segíteni, a csatár bekotorta az elé hulló labdát a kapuba. (2-2)

A szünetben letakarították és pirossal újrafestették a vonalakat, majd a hóesés is elállt, így fokozatosan jobbak lettek valamivel a játék feltételei. Kimondottan jó játék azért nem tudott kialakulni, esetleges szituációkból jöttek a helyzetek. Egy hosszú labdát viszont Toroszidisz szépen fejelt meg a jobb oldalon, a játékszer a hosszú alsóba hullott. (2-3)

Bőven lett volna még ideje egyenlíteni az Atalantának, de a lassan egyre zöldebb pályán a Roma védelme már valamennyivel pontosabbá vált, és ez elég volt az eredmény tartásához. A hajrában lesállásnál Perrottát Contini arcon ütötte, emiatt megkapta második sárgáját, miközben a labda csapatáé lett, majd Lamela még növelhette volna a különbséget, de nagy ziccerben Consigli nagyot védett, így maradt az egy gól a két csapat között.

Serie A
26. forduló
Juventus-Siena 3-0 (1-0)
gólszerzők: Lichtsteiner (30.), Giovinco (74.), Pogba (89.)
Atalanta-Roma 2-3 (2-2)
gólszerzők: Livaja (8., 44.), illetve Marquinho (12.), Pjanic (34.), Toroszidisz (71.)
kiállítva: Contini (89.) - Atalanta
Cagliari-Torino 4-3 (1-0)
gólszerzők: Sau (37. - büntetőből), Conti (75., 90+4.), Pinilla (87. - büntetőből), illetve Cerci (47.), Stevanovic (54.), Bianchi (90+2. - büntetőből)
kiállítva: Ogbonna (86.), Diop (88.) - mindkettő Torino
Parma-Catania 1-2 (0-2)
gólszerzők: Amauri (87.), illetve Lodi (5.), Keko (44.)
kiállítva: Legrottaglie (88.)