Sportfogadás

Ismét szórakoztató mérkőzést játszhat egymással a Lazio és a Mönchengladbach

  • Nacsa Tamás
megosztom

Az Európa Liga legjobb 16 közé jutásáért rendezett párharcok visszavágói közül az egyik legizgalmasabb párosítás a Lazio–Mönchengladbach találkozó. Mivel a feleknek mostanság nem nagyon megy hazájuk bajnokságában, így itt mutathatják meg, hogy mit is tudnak valójában. Ezen felül a németeknek támadniuk kell, hiszen a múltheti 3-3-as eredmény egyáltalán nem nekik kedvez, ráadásul a Laziónak a támadójátékában rejlik fő erőssége, így a választásunk egyértelmű: mindkét csapattól legalább egy gólt várunk.

Lazio gólöröm

Lazio – Mönchengladbach
Hathárom-tipp: Mindkét csapat szerez gólt
Végeredmény: Lazio - Mönchengladbach 2-0
Iroda: Betfair @ 1.73
Iroda: Bwin @ 1.70
Iroda: Unibet @ 1.67
Tipperősség: 6/10
Eddig éri meg: 1.65

A múlt heti németországi remi után egyik együttesnek sem sikerült a főpróbája a visszavágóra, hiszen a Mönchengladbach a Hamburg, míg a Lazio a Siena otthonában kapitulált. De nem csak a főpróba, hanem azzal együtt már a legutóbbi négy találkozója sem sikerült a csütörtöki tippünk főszereplőinek.

  • http://www.hatharom.com/livescore/event/1382445 
  •  

 

Amíg a csatárok ontják a gólokat, addig kijelenthető, hogy a védelmek nem állnak a helyzet magaslatán. Ez meg is látszott a két csapat egy héttel ezelőtti odavágóján. Akkor egyenlő felek küzdelmét láthatták a nézők, hiszen egyszer itt volt az előny, egyszer ott és végül mégiscsak döntetlennel zárult a párharc.

A mérkőzés elején egy kis puhatolózás után a németek vették át a kezdeményezést, majd egy kiharcolt büntető után Martin Stranzl kíméletlen végrehajtónak bizonyult. Az első félidő hátralévő fele lüktető játékot hozott, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, ám gól ekkor már nem született.

A második félidő elején nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak a vendégek, aminek köszönhetően Sergio Floccari és Libor Kozak találatával átvette a vezetést a Lazio. Ezután jött egy buta szabálytalanság André Diastól, amivel egyúttal megkapta a második sárga lapját, és a hazaiakat ismét tizenegyeshez juttatta. Stranzl ezúttal pontatlan volt, így az eredmény változatlan maradt. Ezután egy hármas cserét követően újra életre kapott a ’Gladbach, és a mérkőzés hajrájában maga javára fordította az eredményt - az egyenlítő gól, mily meglepő szintén tizenegyesből született -, ám a csattanó még hátra volt, hiszen Kozak a 94. percben egalizálni tudott, ez pedig azt jelentette, hogy a Lazio várhatja jobb helyzetből a visszavágót.

Lazio – Mönchengladbach egymás ellen
Év Párosítás Eredmény Esemény
2013 Mönchengladbach – Lazio 3-3 Európa Liga legjobb 16 közé jutás

A fentiekből is kiderült, hogy a csapatok nem nagyon tudnak védekezni, viszont a támadóalakzatoknál nincs probléma. Ezt a következő tény is alátámasztja: a Lazio idei 11 fellépésén 34, míg a ’Gladbach idei hat találkozóján 18 gól született. Igaz a legutóbbi bajnoki mérkőzésén egyik csapat sem tudott gólt lőni, de az annak is köszönhető, hogy a vezetőedzők félig-meddig felforgatták csapatukat a visszavágó miatt. Így a kulcsjátékosok pihenhettek egy mérkőzést, ami nekünk remek hír, hiszen csütörtökön visszatérhetnek a kezdőcsapatba. Ezáltal mindkét fél ugyanazt hozhatja, mint amit egy hete produkált, sőt akár még jobban is teljesíthetnek a csapatok, hiszen itt már nem babra megy a játék. Ráadásul köztudott, hogy mind az olasz, mind a német alakulat szeretné kvalifikálni magát a következő körbe.

A főbb hiányzók tehát: hazai oldalról Miroslav Klose, Stefano Mauri, André Dias, Cristian Brocchi, míg vendég részről Peniel Mlapa, Branimir Hrgota nem léphet pályára csütörtök este.

Ennek fényében a várható kezdőcsapatok:

Lazio: Marchetti – Konko, Ciani, Biava, Radu – Ledesma – Candreva, Gonzalez, Hernanes, Lulics – Floccari.
Mönchengladbach: ter Stegen – Jantschke, Stranzl, Dominguez, Wendt – Nordtveit, Marx, Cigerci – Hermann, de Jong, Arango.

Mivel 3-3-as döntetlent nem várunk, így véleményünk szerint a német együttes csak győzelem esetén juthat tovább. A sikerhez pedig, mint tudjuk gól, gólok kellenek. A Laziónak vélhetően elég lehet egy kevésgólos döntetlen is a továbbjutás kiharcolása érdekében, így valószínűsíthető, hogy a Mönchengladbach fog kezdeményezni, míg az olaszok inkább a kontrajátékra rendezkednek be. Ennek következtében, ha valamelyik csapat megszerzi a vezetést, a másiknak rögtön váltani kell, ha a következő körben is ott akar lenni. Ez pedig nem rossz előjele annak, hogy mindkét együttes gólt szerezzen.

 

megosztom