Európa Liga

Gond nélkül jutott tovább az Inter és a Lazio

Az Internazionale és a Lazio is gond nélkül jutott a legjobb 16 közé a labdarúgó Európa Ligában. A Basel nehéz perceket élt át a Dnyipro otthonában, de végül 2-1-es összesítéssel tovább lépett.

CFR Cluj-Internazionale

Az Inter 2-0-ra nyert a hazai meccsen a román gárda ellen és a kolozsvári visszavágó első félidejében megduplázta előnyét. A 22. percben Palacio söpört el a jobb oldalon, centerezését Guarín hat méterről az üres kapuba passzolta (0-1). A 45. percben egy hatalmas kapushiba után növelte előnyét az Inter, Felgueiras az oldalán csúszva fogta meg a labdát, ami kiperdült a kezéből, a vendégek megszerezték, végül Guarín a hálóba továbbította (0-2). Két perccel a vége előtt Benassi is betalált, így az Inter 3-0-ra nyert és ötgólos különbséggel hozta a párharcot. A következő körben az Inter a Tottenhammel találkozik.


 

Lazio-Mönchengladbach

Németországban 3-3-ra zártak a felek és a visszavágó 10. percében még silányabb helyzetbe került a Mönchengladbach, Dominguez a saját 16-osának előterében rosszul vett át egy keresztpasszt, elpattant tőle a labda, Candreva megszerezte, kapura tört és a bal alsóba lőtte (1-0). A 33. percben Floccari távoli lövését Ter Stegen a bal sarok előtt bravúrral védte, a kipattanót viszont González négy méterről a léc alá küldte (2-0). A Lazio 5-3-as összesítéssel jutott tovább. A Lazio a Stuttgart ellen folytatja.

Dnyipro-Basel

Az első meccsen a Basel 2-0-ra győzött, a visszavágón sokáig nem esett gól, majd a 76. percben Fabian Frei kézzel ért a labdához a 16-oson belül, a játékvezető büntetőt ítélt és azonnal piros lapot mutatott fel a svájciak játékosának. A büntetőt Seleznyov a bal alsóba vágta (1-0). Négy perccel később a másik oldalon Zozulja buktatta Stockert, a Basel is 11-est lőhetett, Schar egyenlített (1-1). A Basel 3-1-es összesítéssel a legjobb 16 közé lépett és a Zenit-Liverpool párharc továbbjutójával találkozik.

Európa Liga
a 16 közé jutásért, visszavágók:
CFR Cluj-Internazionale 0-3 (0-2)
Gól: Guarín (22., 45.), Benassi (87.)
Kiállítva: Camora (80., Cluj)
Továbbjutó: az Inter 5-0-s összesítéssel
 
Dnyipro-Basel 1-1 (0-0)
Gól: Seleznyov (76. - 11-esből), ill. Schar (80. - 11-esből)
Kiállítva: Kalinics (62.), ill. F. Frei (76.)
Továbbjutó: a Basel 3-1-es összesítéssel
 
Lazio-Mönchengladbach 2-0 (2-0)
Gól: Candreva (10.), González (33.)
Továbbjutó: a Lazio 5-3-as összesítéssel