Átigazolás

A Bayern nem tervez drága erősítéseket Guardiola miatt

Uli Hoeness, a Bayern München elnöke érdekes részletekkel szolgált a Pep Guardiolával való szerződéskötésről. Mint ismert, a nyáron a Barcelona korábbi sikeredzője veszi át a bajor csapat irányítását. Hoeness azt is elmondta, nem tervezik sztárjátékos leigazolását.

A Bundesliga éllovasát mostanában két futballistával hozták hírbe: a zuhanyhíradó szerint Neymar és Robert Lewandowski érkezik a nyáron az Allianz Arénába. Az elnök határozottan cáfolt.

"A pletykák Guardiola erősítései terveiről hamisak. Guardiola eddig nem nevesítette meg azokat a játékosokat, akiket szeretne a csapatban látni. A találkozón felmerültek egyes pozíciók, amelyeket lehetőség szerint meg lehetne erősíteni, de konkrétum nem hangzott el. Ha ránézek a Bayernre, egy nagyon erős együttest látok, nem hinném, hogy túl sok változás várható a nyáron. Nem valószínű, hogy a következő években Javi Martíneznél drágább labdarúgót vásárolnánk, azért sem, mert kiváló az utánpótlásunk" - fogalmazott Uli Hoeness a Bildnek adott interjúban. A spanyol védekező középpályást 2012-ben 40 millió euróért szerződtette a Bayern az Athletic Bilbaótól.

Hoeness azt is elmondta, Karl-Heinz Rummenigge vezérigazgató már az ősszel személyesen tárgyalt New Yorkban Guardiolával. Decemberben az edző kérésére az elnök is az Egyesült Államokba utazott. Magával vitte a Rummenige és egy másik vezető, Karl Hopfner által aláírt szerződést is. Három órán keresztül egyeztettek, majd Guardiola megkérdezte Hoenesstől: "Aláírjam most?" "Ez nagyszerű ötlet" - felelte az elnök.

Hoeness elmesélte, hogy New Yorkban az egyik este egy étteremben vacsorázott barátaival, ahová Guardiolát is várta. Ám egyszer csak a szintén New Yorkban tartózkodó Sir Alex Ferguson üdvözölte őt, szerencsére még azelőtt, hogy a katalán szakember megérkezett volna. "Képzeljék el, mi lett volna, ha meglát minket Guardiolával..."

Hoeness szerint a mostani vezetőedző, Jupp Heynckes munkájára nincs kihatással Guardiola érkezése. "Jupp Heynckes és Matthias Sammer (a sportigazgató - a szerk.) hihetetlenül jól tudnak együttműködni. Az edző nem komor, hanem nagyon koncentrált."