Bajnokok Ligája

Senki sem volt elégedett a Porto-Málaga meccs után

A Porto 1-0-ra nyert otthon a Málaga otthon a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első meccsén. A lefújás után a hazaiak és a vendégek mestere is csalódottan értékelt.

Porto

A Porto mestere, Vítor Pereira nem volt maradéktalanul elégedett, úgy vélte, csapata rászolgált volna a kétgólos sikerre.

"Az első célunk a győzelem volt, a második pedig, hogy ne kapjunk gólt - mondta Vítor Pereira, a Porto mestere. - Az elejétől fogva jól játszottunk, rászolgáltunk volna a második találatra, éppen ezért nem vagyok teljesen elégedett a végeredménnyel. A kétgólos siker igazságosabb lett volna a meccs összképe alapján. A Málaga remek csapat, de ezúttal nem tudta saját játékát játszani, mert agresszívek voltunk és nem engedtük kibontakozni. Meglátjuk mire leszünk képesek a visszavágón, megpróbálunk gólt szerezni, mert az kulcsfontosságú lenne."

Manuel Pellegrini, a Málaga vezetőedzője egyszer sem érezte, hogy csapata jól működött volna Portóban.

"Borzalmas volt a támadójátékunk, nem vagyunk elégedettek - mondta Pellegrini. - Egyszer sem éreztem azt, hogy működik a dolog, viszont a Porto hiába birtokolta többet a labdát, nem sok veszélyt okozott nekünk. Annyi azonban elmondható, hogy nem engedett játékba lendülni minket, nem tudtunk támadni. Szerettünk volna gólt szerezni idegenben, de ez nem sikerült. A visszavágón megfordíthatjuk az eredményt. Odahaza magabiztosan várjuk a folytatást."


 

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés:
FC PORTO-MÁLAGA 1-0 (0-0)
Porto, Estádio Do Dragao. Vezette: Mark Clattenburg (angol)
gólszerző: Moutinho (56.)
sárga lap: Iturra (75.)
 
PORTO: Hélton - Danilo, Otamendi, Mangala, Alex Sandro - Lucho González (André Castro, 90+1.), Fernando, Joao Moutinho - Izmajlov (Atsu, 70.), Jackson Martínez, Varela (James Rodríguez, 58.).
Vezetőedző: Vítor Pereira. Cserepad: Fabiano, Maicon, A. Castro, J. Rodríguez, Liédson, Atsu, Sebá.
 
MÁLAGA: Willy - S. Sánchez, Demichelis, Weligton, Antunes - Joaquín (Portillo, 63.), Toulalan, Iturra (Camacho, 78.), Isco - Júlio Baptista (Piazón, 78.), R. Santa Cruz.
Vezetőedző: Manuel Pellegrini. Cserepad: Kameni, Lugano, Camacho, Piazón, Duda, Portillo, Saviola.