Férfi kézilabda

Nem vagyunk a Veszprém, mindig oda kellene tennünk magunkat - Mikler Roland

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata múlt szombaton 26-21-re legyőzte a fehérorosz Minszket, amivel közel került a továbbjutáshoz, vasárnap pedig már Berlinben lép pályára a Bajnokok Ligájában. Mikler Rolandot, az együttes kapusát ezekről a találkozókról, illetve az utóbbi hetekben látott hullámzó teljesítményről faggatta a hatharom.hu.

- A Minszk elleni meccsen védekezésben és támadásban is remekeltetek, különösen az első félidőben. Miért tudtatok ennyire az ellenfél fölé kerekedni?

- Én is az első félidőt emelném ki, mert akkor a támadás és a védekezés is úgy működött, ahogy kellett és ahogy talán még soha. A Minszken érződött, hogy egy kicsit félvállról vették ezt a mérkőzést. Arra számítottunk, hogy az első sorukkal állnak ki, győzni akarnak, de nem ez történt. Így nagy előnyt tudtunk kialakítani, ekkor kaptak ők a fejükhöz, és a második félidőben már sokkal jobbak voltak, azt játszották, amit valóban tudnak. A szünet után már éreztem magunkon a fáradtságot, illetve azt, hogy biztosnak hittük a győzelmünket. Többen is úgy voltunk vele, hogy néhány gól még belefér az ellenfélnek, aztán ebből az lett, hogy elég szépen feljöttek a végére. Izgulnunk nem kellett, de azért szoros lett a hajrá.

A Szeged kapusa, Mikler Roland örül egy védése után a férfi kézilabda Bajnokok Ligája D csoportjának 9. fordulójában játszott Pick Szeged - Dinamo Minszk találkozón Szegeden 2013. február 16-án. A mérkőzést a Szeged nyerte 26-21 arányban.

- Az előző fordulóban Schaffhausenben nem játszottatok jól. Miben tudtatok fejlődni a két BL-meccs között.

- Mondhatjuk úgy is, hogy nem játszottunk jól Schaffhausenben... A Csurgó elleni bajnoki nagyon fontos volt a múlt héten, mivel oda nem mehet úgy az ember, hogy biztosra veszi a győzelmet. És jót tett nekünk a Schaffhausen elleni vereség is. Akkor mindenki rájött, hogy ha a másikra várunk, ha nem küzdünk csapatként, akkor nem lehet meccset nyerni. Ott ez a rossz hozzáállás jött ki, ebből jött az a nem épp elfogadható teljesítmény. De tudtunk belőle előre lépni, csapatként fejlődtünk a küzdeni tudásban.

- Kedden a Gyöngyöst győztétek le a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján. Ott hogy ment a játék?

- Tipikus volt az a mérkőzés, mert látszott, hogy nagy előnnyel léptünk pályára. A Gyöngyös jól játszott, mi nem annyira, így végig nagyon szorosan tudták tartani az eredményt. Jó meccsre kényszerítettek minket.

- A BL-csoportkörből való továbbjutásotokhoz már az is elég, hogy a Schaffhausen ne nyerjen Zágrábban, ráadásul annak a találkozónak az eredményét már egy nappal a saját, Berlin elleni mérkőzésetek előtt tudni fogjátok. Ha mégis szükség lenne a pontokra, akkor mit kell tennetek, hogy meglegyenek?

- Hozzáállásban biztos, hogy azt kell hoznunk, amit a Csurgó ellen, illetve a Minszk elleni első félidőben. E mellett még arra is szükség lehet, hogy a Berlin a két nappal később a Kiel ellen játszandó meccse miatt spóroljon egy kicsit, ne küzdjön tigrisként. Nekik igazából már nem kellenek a pontok, remélem, hogy nem fognak megszakadni.

- És ha már szombaton meglesz a továbbjutás, akkor milyen mérkőzésre számítasz?

- Nekünk minden meccsen oda kell vagy oda kellene tennünk magunkat, nem vagyunk az a szint, mint a Veszprém, a Barcelona vagy a Berlin, hogy megengedhetjük magunknak a visszafogottabb játékot. Ezekből a mérkőzésekből mi csak tanulhatunk, így nagyon szeretném, ha minimum egy jó meccset játszanánk velük, erre készülünk.